Svjetski znanstvenici u Park Plazi Histriji

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Dvjestotinjak znanstvenika i sveučilišnih profesora iz 32 zemlje svijeta okupilo se na 16. međunarodnoj znanstvenoj konferenciji Management International Conference - MIC, koja se od 1. do 4. lipnja prvi put održava u Puli te je svečano otvorena u hotelu Park Plaza Histria.

Ovogodišnja je glavna tema "Managing Global Changes" (upravljanje globalnim promjenama) s posebnim osvrtom na područja ekonomije, menadžmenta, financija i turizma, a sudionici će u 30 sesija prezentirati 160 znanstvenih radova, sudjelovati u nizu radionica i razmijeniti iskustva. Konferenciju organizira Fakultet za menadžment Univerze na Primorskem iz Slovenije zajedno s partnerima Fakultetom ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, koji je i ovogodišnji domaćin, zatim Moskovskom školom ekonomije s Lomonosov Moscow State University (Ruska Federacija), Association for the Study of East European Economies and Cultures te Society for the Study of Emerging Markets (SAD).

- Da bismo se kvalitetno nosili s globalnim promjenama potrebno je razviti nove oblike ekonomskog razvoja i politika upravljanja, predvođene konceptom održivosti. Cilj ove konferencije je upravo razmotriti različite aspekte upravljanja globalnim promjenama te pružiti znanstvenicima i stručnjacima priliku za diskusije o drugim pitanjima vezanim za globalni razvoj, kao i za daljnje unapređivanje istraživanja, koja su i temelj politika, i čiji će rezultati ovom prigodom biti predstavljeni i prodiskutirani, rekla je doc. dr. Suzana Laporšek, prodekanica za znanstveno-istraživački rad slovenskog fakulteta. (K. FLEGAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 3. LIPNJA


Podijeli: Facebook Twiter