Svjetski rekord u visu Zorana Talića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski paraolimpijac Zoran Talić osvojio je zlatnu medalju i postavio novi svjetski rekord u skoku u vis na europskom atletskom prvenstvu za osobe s intelektualnim teškoćama koje je održano u nizozemskom Bergen op Zoomu.

Član zagrebačkog AKOSI Agrama skočio je 196 cm popravivši svjetski rekord za jedan centimetar. "Ovaj rezultat me je doista iznenadio, jer sam se više spremao za moju prvu disciplinu, a to je dalj. No, valjalo se ponovno okušati i u visu, a svjetski rekord zasigurno će mi dati novi poticaj za nastup na 15. paraolimpijskim igrama u Riju 2016. godine," zaključio je Talić.

Srebro je osvojio Šveđanin Sodling Joakim sa 189 cm, dok je bronca otišla u Mađarsku Tothu Lasziou s preskočenih 187 cm. Hrvatski atletičari vraćaju se iz Nizozemske s dva zlata i srebra te s dva svjetska rekorda Mikele Ristoski i Zorana Talića.

U subotu je zlatnu medalju i svjetski rekord u troskoku izborila Mikela Ristoski skočivši 11,70 metara. Hrvatska paraolimpijka je za 16 centimetara popravila svoj stari svjetski rekord koji je lani postavila na svjetskom prvenstvu u Pragu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter