Svjetski prvaci na trieštinama u Roču

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Međunarodni susret svirača dijatonskih harmonika "Z armoniku v Roč" održat će se ovog vikenda u glagoljaškom gradiću Roču. U svom 26. izdanju okupit će 50-ak harmonikaša iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

Dvodnevni tradicijski susret počinje u subotu u 19 sati koncertom svjetskih prvaka na dijatonskim harmonikama. Nastupaju dva virtuoza iz Italije - Angelo Spinelli, prošlogodišnji svjetski prvak u kategoriji junior, i Claudio Di Muzio, svjetski prvak u kategoriji senior 2010. i 2013. godine. Od 21 sat je zabava uz Laguna band.

Nedjeljni program starta u 13 sati otvaranjem izložbe Udruge željezničara slikara "Plavo svjetlo" Zagreb. U 14.30 sati kreće mimohod Puhačkog orkestra DVD-a Ogulina, a sat kasnije mimohod svirača smotre.

Središnji dio programa, koncert svirača dijatonskih harmonika, počinje u 16 sati. Očekuje se da bi, posluži li vrijeme, dvosatni koncert harmonikaša i svirača drugih tradicijskih instrumenata mogao privući nekoliko tisuća ljubitelja harmonike trieštine. U 18 sati je nastup svjetskih prvaka na dijatonskim harmonikama iz Italije i Slovenije, a od 19.30 slijedi zabava uz pulsku grupu Night Express.

Tradicionalni susret svirača sve popularnije trieštine organizira ŽKUD "Renato Pernić", a pokrovitelji su Grad Buzet, Istarska županija i buzetska Turistička zajednica. Supokrovitelj ročkog susreta je HŽ Infrastruktura. (G. Č. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter