Svjetski kup u gimnastici: Seligman i Možnik u finalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na prvom ovosezonskom turniru Svjetskog gimnastičkog kupa u francuskom La Roche sur Yonu, Hrvatska će imati dva predstavnika u nedjeljnim finalima.

Robert Seligman na konju s hvataljkama zauzeo je treće mjesto u kvalifikacijama, s ocjenom 15.266, dok je aktualni viceprvak Europe na preči Marijo Možnik bio je drugi s 14.766 bodova.

Seligman će se u sutrašnjem finalu boriti protiv olimpijskog pobjednika, Mađara Krisztiana Berkija (u kvalifikacijama 15.900), brončanog olimpijca Maxa Whitlocka (15.333) te Slovenca Saše Bertoncelja (15.266).

Možnika čekaju prvak Europe Rus Emin Garibov (15.300) te Amerikanci Jakob Dalton (14.500) i Danell Leyva (14.400).Finale je izborilo samo četvero najboljih po spravama.

"Očito mi ide u Francuskoj. Prošle godine sam na Europskom prvenstvu bio četvrti s istom ocjenom. A tada je bio svibanj, top forma, znači da sam sada već na startu sezone OK. Super je bilo u kvalifikacijama. Ne sjećam se kad nisam konja premazivao medom, ali sad mi ni med nije bio potreban. Od četvorice finalista ja sam imao najslabiju startnu ocjenu, 16.400, ali to znači da je izvedba bila dobra", kazao je Seligman, dok je Marijo Možnik bio pomalo iznenađen plasmanom.

"Budući da sam ovdje došao 70 posto spreman, plasman u finale je super. Forma mi treba biti najbolja za mjesec dana na Europskom prvenstvu. Bile su veće šanse da ne odradim vježbu, ali izvukao sam vjerojatno na iskustvo. Bit će zanimljivo finale, a mogla bi biti medalja", kazao je Možnik.

Tomislav Marković bio je deveti na parteru s ocjenom 14.700, dok je Tijana Tkalčec, jedina naša predstavnica, zauzela 7. mjesto s 10.200. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter