Svjetski dan zdravlja: Prevencijom do zdravlja

Mjerenje tlaka na pulskoj Portarati (N. LAZAREVIĆ)
Mjerenje tlaka na pulskoj Portarati (N. LAZAREVIĆ)

S obzirom da je prošlog vikenda zbog lošeg vremena odgođeno obilježavanje Svjetskog dana zdravlja ova je manifestacija u našem gradu obilježena jučer i to zabavnim i edukativnim programom u samom centru grada.

Na Trgu Portarata nastupale su tako plesne skupine Društva Naša djeca, članovi Udruge AB Original te pulske mažoretkinje, a tijekom cijelog jutra učenici Medicinske škole marljivo su mjerili tlak i šećer u krvi, visinu i težinu. Za tu su uslugu bili najzainteresiraniji stariji građani kojima su mladi medicinari davali stručne savjete o zdravlju. Kako su nama pojasnili za zdravlje je potrebna zdrava prehrana, redoviti liječnički pregledi, higijena i rekreacija, a paziti treba na unos štetnih stvari.

Usput su zainteresiranim građenima dijelili promotivne letke i brošure o zdravim stilovima života, dobrobiti masaže ali i promo letke o svojoj školi koje su sami izradili. Dijeljenjem edukativnog materijala pridružili se im se kasnije i članovi Udruge Institut. (B. P., snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter