Svjetski dan plesa obilježava se u Pattinaggiu

Saltatrix
Saltatrix

U subotu 30. travnja s početkom u 18 sati u sportskoj dvorani "Mirna" - Pattinaggio u Puli, obilježit će se Svjetski dan plesa u spomen na dan rođenja začetnika modernog baleta i jednoga od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea (29. travnja).

Plesna udruga "Rosso Latino" pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Pule i Grada Pule pokrenula je treći put po redu projekt obilježavanja "Svjetskog dana plesa" (International Dance Day ). Događaj ima za cilj integriranje s duhom Međunarodnog dana plesa u skladu sa smjernicama UNESCO-a. Poruka je da ples, osim šarma i muzikalnosti, otvara srce i um svakog pojedinca, spaja ljude ne gradeći jezične i kulturne barijere, djelujući kao društveno i povezujuće sredstvo zajednice.

Već treću godinu za redom odazivaju se mnogobrojne plesne udruge koje svojim radom i stilom doprinose razvoju plesne kulture u našem kraju. Pozvane su sve plesne škole iz Pule i okolice, Rovinja, Pazina, Medulina, Vodnjana i Italije. Ove godine prijavljen je dosad najveći broj plesnih škola. Nakon prezentacije plesnih škola u caffe Lounge bar "Q-Time" u 20.30 sati održati radionica salse/bachate s poznatim talijanskim učiteljem Luca Pilloli iz Gorizie. Osnivač grupe Tamtam Latino i podpredsjednik plesne škole A34.it. čiji je stil prepoznatljiv i osebujan jer objedinjuje elemente salse i bachate s Tango Nuevo. Nakon radionica slijedi Latino plesna večer.

Sudjelovat će A 34.IT Meta caraibica iz Gorizie, Infinity iz Pule, Roxanne iz Rovinja, PŠ Rosso Latino iz Pule, Saltatrix iz Pule, DND Vodnjan, plesna skupina Latinitas iz Pule, plesni studio Cool Step, plesna skupina Pirueta iz Medulina, DND Plesaoničica iz Pule, Roxy dance iz Pazina, S-Fitness iz Pule te DND Pirueta iz Pule.

Ulaz je slobodan. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter