Svjetski dan bolesnika: Dodijeljeni Zeleni kartoni


U suradnji s Društvom distrofičara Istre predsjednik Hrvatskog pokreta za prava pacijenata (HPPP) Mirko Štifanić danas je u povodu

Svjetskog dana bolesnika dodijelio priznanja - Zelene kartone HPPP-a - zaslužnim pojedincima, institucijama i organizacijama. Svečano uručivanje 44 priznanja održano je u prostorijama Društva distrofičara pred mnogobrojnim uzvanicima.

Cilj je pohvaliti osobe i institucije koje pridonose razvoju kulture poštovanja i promicanja prava pacijenata, a time i ugleda liječnika, ustanove, profesije i sustava zdravstva te drugih institucija i organizacija, istaknuto je na svečanosti podjele priznanja.

Predsjednik DDI-ja Davor Komar tom je prigodom, zahvalivši se svima, posebno istaknuo troje ljudi koji su svojim nesebičnim radom promicali te vrijednosti, a to su liječnici Anton Zupan, Dubravko Marković te bivša županijska pročelnica za zdravstvo Romanita Rojnić. 

- Važno je u svemu biti čovjek, bez obzira na to što se radi. Biti čovjek!, rekao je Zupan te time zapravo zaokružio svečanost i tim riječima obuhvatio sve one koji su svojim radom i ustrajnošću pomogli bolesnima i potrebitima.

Isto je istaknula i predsjednica Saveza distrofičara Hrvatske Marica Mirić, istaknuvši da će se Savez još više boriti za prava pacijenata. (N. SOFTIĆ, snimio A. KANCELAR))


Podijeli: Facebook Twiter