Svjetske umjetničke igre u Zagrebu, Umagu, Vukovaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 500 umjetnika iz 50 zemalja svijeta sudjelovat će od 29. lipnja do 10. srpnja na 1. svjetskim umjetničkim igrama koje će se pod geslom "Hrvatska u EU, svijet u Hrvatsku" održati u Zagrebu, Vukovaru, Umagu i Ludbregu, najavljeno je na konferenciji za novinare u vukvarskoj Gradskoj upravi.

Svjetske umjetničke igre održavat će se svake druge godine u drugoj državi, a ove će se godine, kako je najavio vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, otvoriti u Vukovaru u subotu, 29. lipnja.

Organizator i intelektualni vlasnik projekta je organizacija sa sjedištem u Hrvatskoj Svjetske umjetničke igre - World Art Games (WAG).

"Grad Vukovar je među prvima prepoznao vrijednost i plemenitu ideju Svjetskih umjetničkih igara. S Glavnim uredom igara surađuje već tri godine, a zajedno smo u Vukovaru već organizirali dvije umjetničke slikarske kolonije i keramičku koloniju", rekao je Sabo.

Igre će pratiti izložbe slika, skulptura, keramike, nakita i fotografija, bit će organizirani književni susreti, glazbeno-scenski nastupi i modne revije, a u Vukovaru će nastupiti više od 200 umjetnika iz Hrvatske, Kolumbije, Malezije, Meksika, Novog Zelanda i Crne Gore. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter