Svjetska vaterpolska liga: Hrvatska - Turska 20:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U 5. kolu skupine A Svjetske vaterpolske lige pomlađena reprezentacija Hrvatske večeras je u Zadru pobijedila Tursku s 20:1 (8-0, 7-0, 1-0, 4-1).

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Petar Muslim sa sedam golova, dok je strijelac jedinog gola za Tursku bio bivši igrač Juga Josip Šutalo.

Pobjeda naše reprezentacije niti jednog trenutka nije bila upitna jer je reprezentacija Turske, koju vodi naš trener Dragan Matutinović, tek na početku stvaranja nove nacionalne momčadi. Našim je vaterpolistima dovoljno bilo ozbiljno odigrati prve dvije četvrtine, nakon kojih su poveli s čak 15:0. Gosti su jedini gol postigli pet minuta prije kraja, smanjivši na 18:1.

Utakmica nije imala ni posebnu natjecateljsku draž jer je Hrvatska s dva poraza od Crne Gore već izgubila sve izglede za plasman u završnicu Svjetske lige, na koju idu samo pobjednici skupina.

Odabranike izbornika Ivice Tucka u posljednjem kolu u subotu na bazenu Kantrida u Rijeci očekuje daleko ozbiljniji suparnik, reprezentacija Grčke.

Kolo prije kraja natjecanja Crna Gora je vodeća u skupini s maksimalnih 15 bodova, Hrvatska je druga s devet, Grčka ima šest, dok je posljednja Turska bez bodova. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter