Svjetska R&B zvijezda Estelle dolazi u Umag

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznata R&B zvijezda Estelle dolazi u Umag na teniski ATP turnir, gdje ce u sklopu ATP Party Nights programa - prvi put u Hrvatskoj - nastupiti 14. srpnja. Uz vec potvrdena glazbena imena na pozornici u Umagu zasjat ce, dakle, još jedna velika svjetska diva, poznata po hitovima "American Boy" i "One Love", za što ce ulaz, kao i na mnoge druge koncerte organizirane za vrijeme turnira u Stella Marisu, na prostoru ATP Dance Arene, biti besplatan.

Estelle Fanta Swaray višestruko je nagradivana mlada umjetnica rodena u zapadnom dijelu Londona. Nakon što je upoznala Jona Legenda potpisala je svoj prvi ugovor za izdavacku kucu Atlantic Records.

Svoj prvi album pod nazivom "The 18th Day" objavila je 2004., s kojeg je objavila nekoliko singlova i dospjela na sve britanske top-ljestvice.

Godine 2008. izašao joj je drugi album "Shine" koji je postigao zlatnu nakladu. Pjesma "American Boy" u suradnji s americkim reperom Kayneom Westom popela se na vrh top-lista i proslavila Estelle diljem svijeta. Ove je godine objavila treci album "All of Me" na kojem je suradivala s americkim reperom Rickom Rossom.

Tijekom svoje karijere osvojila je brojne nagrade, kao što su BET, MOBOs, UMA, World Music Awards i sigurno najvažniju Grammy Music Award za najbolju rap suradnju za pjesmu "American Boy". Osim suradnje s Westom, koja joj je donijela ovu prestižnu nagradu, Estelle je suradivala s Bustaom Rhymsom te trenutno najboljim DJ-jem na svijetu Davidom Guettom na pjesmi "One Love".

Glazbeni program 23. ATP Vegeta Croatia Opena ove ce godine imati cak 100 sati programa tijekom 11 dana dogadanja, pet velikih koncerata i šest DJ setova svjetskih atrakcija plesne glazbe.

Uz nastupe do sada najavljenih izvodaca Olivera, Gustafa, Jinxa, TBF-a i ATP Stars Benda i velikana elektronske glazbe Freda Husha & Brooka Johnstona Herra, Sunnerya Jamesa & Ryana Marciana, Freemasonsa, Patrica la Funka i Eddiea Thoneicka, ATP Party Nights pružit ce zabavu za sve generacije. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter