Svjetska izložba mačaka u Areni Zagreb

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najveća svjetska izložba mačaka, World Cat Show 2012., otvorena je danas u Areni Zagreb. Pet stotina izlagača predstavlja više od tisuću mačaka 37 pasmina iz 33 zemlje.

Riječima "Mačja parada može početi", izložbu je otvorio pokrovitelj, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Pozdravio je ljubitelje životinja, vlasnike kućnih ljubimaca i one koji su zaslužni za prvi zagrebački svjetski festival mačaka, taj, kako je rekao, "festival ljepote i ljubavi".

U ime organizatora, predsjednica Saveza felinoloških društava Hrvatske Vesna Rižnar Rešetić rekla je da je za Savez, koji ove godine slavi 20. obljetnicu osnutka, ova izložba "kruna uspješnog rada na razvoju felinologije u nas". Zahvalila je krovnoj organizaciji FIFe (Federation Internationale Feline) što im je ukazala "povjerenje i čast dodijelivši im organizaciju svjetske izložbe mačaka", a predsjednica FIFe Annette Sjodin čestitala je organizatorima istaknuvši da je "atmosfera na izložbi fantastična".

Danas će završiti predstavljanje najboljih mačaka u svim skupinama i kategorijama te dodjela nagrada Best in varietet (najljepše u boji). Sutra ujutro počinje Best in show za svih pet kategorija mačaka (perzeri i egzote, poludugodlake, kratkodlake, sijamske i orijentalne te domaće mačke) i sve skupine. World Cat Show 2012. Croatia završit će predstavljanjem pobjednika i dodjelom nagrada.

Oba dana na pozornici će se odvijati i zabavni program, čije su sve točke u znaku mačke, te popratni programi.

Izložba je otvorena od 10 do 18 sati. Organiziran je i izravan videoprijenos na internetu pa organizatori procjenjuju da će World Cat Show 2012. Croatia putem videolinka dnevno pratiti više desetaka tisuća zaljubljenika u mačke iz cijeloga svijeta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter