Svjetska imena na utrci "Kamenjak Rocky trails 2013."

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Međunarodna brdsko biciklistička utrka Kamenjak Rocky trails 2013. počinje u subotu utrkom 17. XCO Premantura Kamenjak Rocky trail.

Ove godine, kako je na konferenciji za novinare rekao Mario Pustijanac iz Kluba brdskog biciklizma i ekstremnih sportova Adrenalina koji organizira ovu manifestaciju već 17 godina, utrka je dignuta za jednu kategoriju odnosno na C1. Donosi vrijedne UCI bodove, a prijavljeno je 250 natjecatelja.

Među njima je i svjetski prvak u disciplini maraton Grk Ilias Periklis iz Team Full Dynamix kojeg je s njegovim menadžerom Andreom Marconijem primio medulinski donačelnik Damir Demarin.

Na utrci će nastupiti i Panamerički prvaci Andrey Fonseca i Luis Camacho iz Kostarike, prvakinja Izraela Inbar Ronen, srbijanska reprezentacija na čelu s Jovanom Crnogorcem i Bojanom Đurčićem, prvak Poljske Marek Konwa, prvak Japana Toki Sawada, austrijski olimpijac Karl Markt te najbolji hrvatski, slovenski, bosanski i crnogorski natjecatelji.

Utrka za početnike je u 10 sati, za rekreativce, kadete i veterane u 11 sati, a u 13 sati startaju elite muški, elite žene i juniori. Start je na Gornjem Kamenjaku, odnosno skretanju desno kod ulaza u Premanturu na 300 metara od glavne ceste, a nagradni fond iznosi 2.400 eura.

U zadnje dvije godine utrka je s jednog proširena na dva dana tako da će se u nedjelju održati Kamenjak rocky trail - mini maraton. Uz licencirane natjecatelje pravo nastupa imaju i rekreativci

kako bi im se pružila mogućnost natjecanja s poznatim brdskim biciklistima iz šire regije. Za mini maraton je Adrenalina očistila 27 kilometara staze koja prolazi Gornjim i Donjim Kamenjakom. Start svih kategorija je u 12 sati u kampu Stupice. Nagradni fond je 500 eura i poklon paketi. Za utrku je prijavljeno stotinjak natjecatelja.

Pokrovitelji manifestacije su Javna ustanova Kamenjak, Općina Medulin, Turistička zajednica Medulin i Medulin Active. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter