Svjetska DJ scena na Umaginationu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trece izdanje ljetnog glazbenog spektakla Umagination održano je u subotu u umaškoj ATP Dance Areni, u sklopu Adria Music Conferencea 2012, regionalne glazbene konferencije na podrucju jugoistocne Europe.

Pred dobro ispunjenom Dance Arenom nastupila su vodeca imena svjetske DJ scene, clan svjetske glazbene atrakcije Swedish House Mafia - Axwell, autor velikog prošloljetnog hita "Tung", Deniz Koyu te DJ Chuckie, autor uspješnica "Let The Bass Kick" i "Aftershock".

Axel Axwell Hedfors jedan je od vodecih svjetskih DJ-a, a slovi za najboljeg i najizvodenijeg remiksera 21. stoljeca. Glazbeni put zapoceo je 1995. godine izdavanjem prvog singla u sklopu techno dua Quazar, a do 1999. njegov se izricaj primice house glazbi kada izdaje prvi solo singl Funkboy. Svjetski hitovi Fee The Wibe i I Found You poharali su top liste i omogucili mu suradnju sa zvijezdama poput Madonne, Nelly Furtado, MobyJa, Pharella Williamsa i mnogih drugih.

Proteklih godina Umagination je ugostio svjetske zvijezde kao što su Fatboy Slim, Eric Morillo, Rev. Run iz Run DMC-a te DJ Tiesto.

Na Umagination je iz Amerike stigla i glazbenica Franka Batelic. "Jako sam sretna što sam uspjela doci. Volim Axwella i Swedish House Mafiju. Drago mi je da sam ponovno kod kuce", izjavila nam je uzbudena Franka Batelic, koja se u Hrvatsku vratila iz Bostona gdje studira na prestižnom Berklee College of Music. (J. PRODAN; snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter