"Svjetlosni planetarij" Vinka Šaine u Austriji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sjedištu sjeverozapadnog Tirola, gradicu Reutte, Galerija Dangel od 4. do 20. lipnja ugošcuje samostalnu izložbu Vinka Šaine na kojoj je izloženo 25 radova iz serije "Svjetlosni planetarij". Prema rijecima voditeljice galerije Tamare O'Byrne i gradonacelnika Helmuta Wiesenegga, prezentacijom umjetnickog stvaralaštva Vinka Šaine, Dangel Galeriju prožeo je duh Mediterana te su njegovi "Svjetlostni planetariji" posjetiteljima pružili dodir s plavetnim vizurama labinštine.

Da bi dojam bio potpun pobrinuo se šef kuhinje jednog obiteljskog hotela iz obližnjeg skijaškog centra Tannenhof te je otvorenje popraceno domjenkom s hrvatskom kuhinjom, dok se profesor u mjesnoj glazbenoj školi, Sead Trnovac pobrinuo za glazbenu kulisu. Organizatori su gostima otvorenja pružili mogucnost da svim svojim osjetilima dožive dašak Hrvatske.

Posjetiteljima su u predvorju galerije ponudeni i katalozi turisticke ponude Labina i Rapca koji su doslovce razgrabljeni. Dangel Galerija, smještena u centru starogradske jezgre, djeluje vec desetak godina pod vodstvom Tamare O'Byrne i Veronike Kunz te godišnje predstavlja do šest izložbi suvremene umjetnosti.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Grada Labina i Ministarstva kulture RH, a medijski pokrovitelj Jje tvrtka Rizol Media d.o.o.


Podijeli: Facebook Twiter