Svjetlo donijelo veću sigurnost vlasnicima vozila

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Ne tako davno zahuktala se rasprava oko grupe građana koja je potpisivala peticiju protiv Pulaparkinga, pa su između ostalih postavljali i pitanje utroška sredstva koja Pulaparking prikuplja. Tada je, na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, direktor Pulaparkinga Branislav Bojanić pojašnjavao da sami ulažu u uređenje parkirališnih mjesta, bez ikakvih intervencija i pomoći iz gradskog proračuna, i to gotovo 600 tisuća kuna svake godine.

Svake godine 600 tisuća kuna

Tada je Bojanić naglasio da u gradu ima 1.684 parkirnih mjesta, da čak 880 stanara ima povlaštene parkirne karte, da je 107 mjesta namijenjeno parkiranju osobama s invaliditetom, a čak je 360 osoba sa stopostotnim invaliditetom koji po zakonu imaju besplatno parkiranje.

Ulaganja u gradska parkirališta nastavljena su i ovih dana kada su osvijetljena dugo godina mračna i neugledna parkirališta i to jedno pored Zavoda za zapošljavanje, odnosno u Ulici Benediktinske opatije, i drugo obližnje kod Stare tržnice. Inače, ova su parkirališta bila dosad neosvijetljena te je između njih u parku bilo okupljalište raznih marginalnih skupina, a ni oštećivanja automobila nisu bila rijetkost. Upravo da bi to spriječili u Pulaparkingu su se odlučili instalirati rasvjetna LED tijela i to na oba parkirališta.

Oštećivanja vozila nisu rijetkost

- Na parkiralištu Stara tržnica instalirali smo dva kompleta, a na parkiralištu Benediktinske opatije još dva, s time da još jedan reflektor moramo instalirati na ulazu u parkiralište Benediktinske opatije jer se mora prvo montirati rasvjetni stup, rekao nam je voditelj Odjela reklamacije i ovrhe u Pulaparkingu Boris Agatić.

Inače, cijena po kompletu je 3.500 kuna, a rasvjetna su tijela montirana 14. studenog. Stoga, vlasnici automobila koji parkiraju na ova gradska dva parkirališta s većom sigurnošću mogu ostavljati svoje ljubimce i u noćnim satima. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter