Svjedokinje se posvađale, a sutkinja umalo na Hitnoj

Gordana Ostović, Diana Debeljuh i Biljana Butigan dolaze na pazinski Općinski sud (M. SARDELIN)
Gordana Ostović, Diana Debeljuh i Biljana Butigan dolaze na pazinski Općinski sud (M. SARDELIN)

Na jučerašnjem suđenju Danijelu Pauletiću (29) iz Rovinja zbog prijetnje smrću prekršajnoj sutkinji Diani Debeljuh bilo je burno. Oštećenoj sutkinji Debeljuh je u jednom trenutku jako pozlilo te je umalo završila na Hitnoj pomoći. Dvije su se svjedokinje, u sudskom hodniku, tijekom pauze, posvađale pa ih je morala smiriti pravosudna policajka. Sudac Denis Hek je jučer svim snagama trudio držati pod nadzorom situaciju i odraditi ročište do kraja, a svjedokinju Koranu Rubbi morao je opomenuti i zaprijetiti joj novčanom kaznom, koja može iznositi i 50.000 kuna, da bi se smirila.

Sud jučer nije ispitao svjedokinje iz Policijske uprave istarske, Gordanu Ostović i Biljanu Butigan jer je branitelj okrivljenog Pauletića, Milenko Ilić, zatražio da se njihovi iskazi izdvoje kao nezakoniti pa će se o tome naknadno odlučivati. Tijekom kraće pauze oštećenoj sutkinji rovinjskog Prekršajnog suda je u hodniku pozlilo i čak se do suza izjadala, dajući do znanja da joj ovaj sudski postupak uništava život. Sudac Hek zatražio je da ju službenim vozilom odvezu na Hitnu pomoć, ali je Debeljuh je to odbila jer se ubrzo osjećala nešto bolje. U hodniku je, tijekom pauze izbila svađa između dvije svjedokinje - bivše supruge optuženog Pauletića Ivane Habunek i Korane Rubbi. Svađale su se oko toga što je tko rekao, a pale su i teške riječi. Zbog silne buke i ometanja rada suda na kat je pozvana pravosudna policajka koja je smirila napetu situaciju, a ostala je u blizini da se to ne bi ponovilo.

U nastavku suđenja su saslušani Korana Rubbi, njezin suprug i sutkinja Diana Debeljuh, ali sud nije stigao ispitati Ivanu Habunek i Moniku Pauletić pa će one biti saslušane u lipnju. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter