Svjedok: Vidnjević trčao za Budimovićem

Pokojni Aleksandar Vidnjević ozljeđen je na moto susretu u Vabrigi (M. SARDELIN)
Pokojni Aleksandar Vidnjević ozljeđen je na moto susretu u Vabrigi (M. SARDELIN)

U nastavku glavne rasprave na Županijskom sudu u Puli gdje se trojici Slovenaca sudi za ubojstvo Aleksandra Vidnjevića iz Poreča koji je preminuo u pulskoj Općoj bolnici nakon što je zadobio ubodnu ranu u trbuh 8. srpnja 2012. oko ponoći na moto susretu u Santa Marini kod Vabrige u organizaciji moto skupine "Indians" iz Poreča jučer je svjedočio Jozo Čuić iz Žbandaja.

Okrivljeni su Adnen Budimović (27) iz Ljubljane, Igor Ilić (33) iz Jesenica i Primož Požun (30) iz Krškog koji su na prethodnim raspravama izjavili da se ne osjećaju krivima. Budimovića se tereti da je htijući ga lišiti života Vidnjevića oko ponoći uboo nožem u trbuh zadavši mu ozljedu opasnu za život od koje je nakon 12 sati preminuo.

Ilića i Požuna se tereti da su sudjelovali u tučnjavi koja je za posljedicu imala Vidnjevićevu smrt. Prvookrivljenog Budimovića na suđenje dovode iz pritvora u kojem se nalazi od 9. srpnja 2012. godine, a drugo i trećeokrivljeni dolaze na suđenje sa slobode.

- Sjedili smo za stolom koji je bio prvi do mora u blizini šanka. Taj dio bio je dobro osvijetljen. Vidjeli smo da se u moru prčkaju neki dečki i cure. Nismo obraćali pažnju na njih sve dok nije počela makljaža pa smo snimali. Ovaj prvookrivljeni je trčao, a za njim onaj pokojni.

Udarao ga je nogama i rukama kad god ga je dostigao. Ovaj što je bježao tražio je nešto po džepu, mislim lanac koji mu je visio oko džepa hlača. Otišli su do kontejnera koji je služio kao WC i ovaj, sada pokojni, se vratio i držao za trbuh. Otišao je u vodu, tamo se prao i izašao iz nje. Držao se za trbuh, krvario je. Mi smo napustili kamp prije nego je došla hitna, ispričao je svoja saznanja o događaju svjedok Jozo Čuić. (S. BODLAJ IVAŠIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter