Svinjska gripa nece odgoditi pocetak nastave

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pandemija svinjske gripe nece odgoditi pocetak školske godine niti ce se zbog velikog broja oboljelih zatvarati škole, vrtici ili druge ustanove. Takvi su se postupci u zemljama koje su vec iskusile pandemiju pokazali prakticki beskorisnima pa ce ih Hrvatska izbjegavati koliko god je to moguce, stav je Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koji ce u iducim mjesecima izdavati preporuke za postupanje institucija vezano uz pandemiju gripe.

Ministarstvo obrazovanja nije pripremilo nikakav plan za slucaj pandemije, vec ceka upute Ministarstva zdravstva, odnosno epidemiološke službe.

- Za odluku o eventualnoj odgodi nastave ili zatvaranju škola zbog pandemije gripe nadležno je Ministarstvo zdravstva, koje Vladi može dati preporuku i navesti razloge zbog kojih bi se školska godina trebala odgoditi, rekao je Višeslav Majic, savjetnik u Ministarstvu obrazovanja. Ministarstvo zdravstva prepustilo je pak preporuke za rad institucija epidemiolozima Zavoda za javno zdravstvo, koji ce na temelju procjene stanja na terenu predlagati odgovarajuce mjere zaštite.


Podijeli: Facebook Twiter