Svinje smjestio u kombi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Udruga za zaštitu životinja Oaza iz Umaga, odnosno njezina voditeljica Fiorella Gasperini prijavila je Tedija Žugana iz Umaga zbog čuvanja svinja u neprikladnim uvjetima na lokaciji nadomak Umaga. Njezina prijava je zaprimljena u Odjelu za komunalni sustav Grada Umaga 18. srpnja, te su već sljedećeg dana reagirali i izašli na teren, a potom izvješće proslijedili veterinarskom inspektoru Slobodanu Mudriću na daljnju obradu. Prema izjavi koju smo dobili Mudrić će tijekom ovoga tjedna zajedno s komunalnim redarima također izići na teren te provjeriti ima li nepravilnosti.

Nezadovoljan dolaskom novinara

Za našeg jučerašnjeg posjeta, zajedno s gospođom Gasperini, zatekli smo mladića Tedija Žugana koji nije bio zadovoljan našim dolaskom. Pokušali smo fotografirati unutrašnjost kombija u kojem su smještene svinje, no Žugan nam to nije dozvolio. Ali potvrdio nam je da ih drži u kombiju jer do sada nije stigao osposobiti adekvatan prostor za njih. S Gasperini je, dok smo bili tamo, imao napetu diskusiju i oko štenaca kojih ima očito podosta na toj parceli. Vjerujemo da smo bili spona koja je spriječila mladića da ulazi u žešću svađu s gospođom.

- Ne želim davati ništa za novine, i ne želim da to izađe u novinama. Istina je da imam svinje u kombiju, ali to zato jer još nisam stigao pripremiti mjesto za njih. Neću vam dozvoliti da ih fotografirate jer još nisam počistio, kazao je Žugan.

O situaciji na toj parceli izvijestila nas je Gasperini kazavši da mladić u tom kombiju drži barem pet svinja u vrlo neprimjerenim uvjetima, a pored toga da se konstantno rješava štenadi gdje stigne. Prema informacijama koje je dobila zadnji okot je ostavio u Karigadoru. Na te optužbe je Žugan kazao da u Karigadoru ima zemlju, te da će mu psi trebati radi posla. (M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter