Svinja Pink Floyda ponovno leti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Velika svinja na napuhavanje leti nad londonskom elektranom Battersea i tako obilježava ponovni izlazak 14 studijskih albuma slavnog britanskog benda Pink Floyda.

Svinja duga deset, a široka pet metara u zoru je napuhana helijem radi obilježavanja 35. godišnjice nastanka slavne naslovnice albuma Animals na kojoj je takva leteca svinja.

Diskografska kuca EMI kanila je upotrijebiti istu svinju na napuhavanje koja se cuva još od prvoga snimanja, ali prije dva tjedna ocijenjeno je da nece moci poletjeti i napravljena je nova.

Na albumu Animals vidi se elektrana Battersea snimljena 2. prosinca 1976. godine. Iznad nje je postavljena napuhana svinja, ali taj dan nije snimljena.

Dan kasnije svinja se oslobodila i odletjela, smetala avionima na aerodromu Heathrowu, a onda ju je jedan seljak našao na jugoistoku Engleske, u grofoviji Kent. I bio jako ljutit jer mu je preplašila krave.

Ponovno je postavljena na poziciju 4. prosinca, tako da je slavna naslovnica zapravo kombinacija dviju fotografija. Dizajnirao ju je basist Roger Waters.

Pod naslovom "Zašto Pink Floyd...?", EMI Music objavljuje digitalnu verziju svih 14 remasteriranih studijskih albuma Pink Floyda. Mogu se kupiti i kao jedan paket "Discovery Box".

Od ponedjeljka se prodaje i posebno izdanje jednog od najslavnijih albuma Floyda, "The Dark Side of the Moon", koji je proširen neobjavljenim snimkama iz arhive benda.


Podijeli: Facebook Twiter