Svindalu pobjeda, Kroellu Mali globus

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Norveški skijaš Aksel Lund Svindal pobijedio je u današnjem spustu u austrijskom Schladmingu, gdje se održava završnica Svjetskog kupa. Svindall je trijumfirao s vremenom 1:46.81, drugi je bio Švicarac Beat Feuz, a na trecem mjestu utrku je okoncao Austrijanac Hannes Reichelt.



Njegov sunarodnjak Klaus Kroell sedmim je mjestom osvojio mali Kristalni globus u toj disciplini. Kroell (31) si je prvi Globus darovao pred svojom publikom te tako na najbolji moguci nacin naplatio postojanost u toj disciplini tijekom cijele sezone.
Pobjedom je Svindal u ukupnom poretku potisnuo Ivicu Kostelica na cetvrto mjesto. Kostelic danas nije nastupio, a Feuz je drugim mjestom povecao prednost u ukupnom poretku na 266 bodova ispred Kostelica, odnosno na 135 bodova u odnosu na drugoplasiranog Austrijanca Marcela Hirschera koji je takoder preskocio spustašku utrku.

Feuz ce u cetvrtak osigurati Veliki kristalni globus ako u superveleslalomu bude drugi i ako se Hircher ne bude plasirao medu prvih 15.

Medutim, Svindal je svojom 16. pobjedom u Svjetskom kupu, drugom ove sezone, za razliku od Kostelica teoretski ostao u igri za veliki Globus. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter