Svijet znoja, muke, ali istodobno druženja i veselja

Izložba "Deset godina u pokretu" Trickeri (A. DAGOSTIN)
Izložba "Deset godina u pokretu" Trickeri (A. DAGOSTIN)

Uoči današnjeg velikog finala jubilarne desete sezone zimske atletske lige, jučer je u predvorju Spomen doma u Pazinu otvorena velika retrospektivna izložba "Deset godina u pokretu" koja predstavlja razvoj Sportskog društva Trickera od samih početaka do današnjice odnosno obilježavanja desete godišnjice utemeljenja ove značajne istarske sportske udruge.

- Izrazito mi je drago da ste došli u tako velikom broju, jer smo ovu izložbu spremali već dosta vremena i predstavlja svojevrsni rezime odnosno retrospektivu našeg rada u proteklih deset godina, kazao je predsjednik udruge Senad Hodžić pred brojnom publikom dodavši da svega toga ne bi bilo da nije bilo prijatelja Trickera koji su volontirali na utrkama, financijski ih pomagali, "s nama trčali rame uz rame, vozili, veslali i družili se tijekom utrka". U uvodnom se dijelu članica udruge Kristina Jurić također zahvalila svima na nezaboravnih deset godina.

- Kako se približavala deseta godišnjica našeg postojanja, već nekoliko je godina tinjala ideja o izložbi budući da smo kroz 500 utrka u kojima smo sudjelovali napravili više tisuća fotografija, dobiveno je više stotina trkačkih majica, medalja, diploma i raznih artikala koji su obilježili naše djelovanje. Htjeli smo to pokazati odnosno taj naš svijet podijeliti s drugima, kako s kolegama trkačima iz drugih klubova, ali isto tako ljudima koji su totalno izvan tog sportskog đira. Jednostavno ljudima odškrinuti vrata da vide kakav je taj naš svijet: svijet znoja, muke, ali istodobno druženja i veselja i izazova, kazao nam je predsjednik Hodžić.

Na dva panoa velikih proporcija prikazane brojne fotografije i novinskih članaka s nebrojenih sportskih događaja u kojima su sudjelovali članovi pazinske sportske udruge, a iznad programatska poruka Trickera "Bili smo na više od 500 utrka i organizirali više od 80 različitih utrka i sportskih manifestacija".

Na ekranu su se projicirale snimke s natjecanja, a posebna zanimljivost bili su izlošci odjevnih predmeta i obuće i predmeta sa samih utrka, odnosno redovnih treninga. Zatim rekviziti s planinskih ekspedicija na Mount Blanc i Ande i natjecanja (čeona lampa, kompas, zviždaljka, flasteri za žuljeve), rafting čamac s veslom slomljenim na Pazinčici?Bilo je i simpatičnih malih tenisica najmlađih Trickera, uglavnom sinova i kćeri, članova udruge budući da su u deset posljednjih godina mnogi postali roditelji. Posebno su zanimljive bile poruke na izloženim tenisicama. - Svaka tenisica priča svoju priču, što je proživjela na našim nogama. To su male natuknice odnosno pričice gdje smo sve bili, a na taj način svi oni koji dođu mogu vidjeti kako izgledaju tenisice kad prođu recimo 1.500 kilometara raznih terena, maratona?, pojasnio je Hodžić. Izložbu je upotpunio nastup ženskog vokalno-instrumentalnog sastava Korijandoli, žonglerke vatrom Melani Hrastić, ali i bogata zakuska. (Napisao i snimio Anđelo DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter