Svijet se oprostio od kralja popa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Javna komemoracija za kralja popa pocela je u Staples centru u 19 sati. Uoci pocetka ondje su se slile tisuce obožavatelja velike glazbene zvijezde.

Za 18 tisuca ulaznica u Staples centar davalo se cijelo bogatstvo, a policija pretpostavlja da ce vani biti još milijuni obožavatelja pokojnog pjevaca. Tijelo pjevaca takoder je s groblja prebaceno u Centar.

Obitelj se oprostila od Michaela ranije, u 17 sati na zatvorenoj ceremoniji u kapelici u koju se natisnulo oko tisucu ljudi. Zlatni lijes pokriven crvenim ružama potom je stavljen u vozilo i kolona je krenula prema Staples Centeru gdje se ocekuje 20-ak tisuca ljudi u dvorani te još desetine tisuca ispred nje.

Inace, vlasnici parkirališta u blizini dvorane iskoristili su ovu priliku za dodatnu zaradu i povisili cijene, a kinodvorane su najavile live prijenose oproštaja od Jacksona.

Posljednji put od Michaela Jacksona pjesmom su se oprostili Mariah Carey, Smokie Robinson, Lionel Richie i Stevie Wonder te Jennifer Hudson.

S nekoliko rijeci pjevaca je pozdravila i Queen Latifah te njegov producent koji je kazao kako je naziv "kralj popa" premalo za tako velikog covjeka, najveceg glazbenika svih vremena.

Legenda NBA-a Magic Johnson u svom se govoru prisjetio trenutaka provedenih s pjevacem te mu zahvalio što je svim afroamerikancima otvorio brojna vrata.

Na pozornici Staples centra pojavila se i Michaelova prijateljica glumica Brooke Shields. Susprežuci suze govorila je o njihovom toplom prijateljstvu navodeci kako su imali posebno razumijevanje jer su oboje od malih nogu bili pod svjetlima reflektora.

"Bio je jedinstven", napomenula je Shields te je za kraj svog govora procitala jedan dio iz knjige "Mali princ" kojeg je usporedila s Jacksonom. 


Podijeli: Facebook Twiter