Svijet poludio za McQueenovim krpicama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U samo nekoliko dana nakon smrti dizajnera Alexandera McQueena, zavladala je nevjerojatna pomama za krpicama s njegovim potpisom - prodaja je porasla za 1.400 posto!

Ducan Alexandera McQeena na Meat Packing Districtu u New Yorku ne prestaje ukazivati na duboko žaljenje modoljubaca za modnim velikanom.

Njegovo samoubojstvo stvorilo je doslovno paniku medu mnogima koji se pošto-poto žele docepati nekog od njegovih briljantnih uradaka.

Da je živ i da se dogodila takva potražnja za njegovim potpisom, obogatio bi se preko noci i riješio financijske probleme u kojima je uslijed financijske krize grcao njegov modni biznis. Nažalost, stvarnost je drukcija, a on postaje dio još jedne ponavljane price - bogati se nakon smrti.

Nakon što su njegovi prijatelji i znanci, mahom slavne osobe, u znak sjecanja nosili njegove šalove s lubanjama, oni su i dalje najtraženija roba medu fanovima.

Bum prodaje obznanili su iz lanaca Sefridges i Liberty, a online prodaja takoder je dobra. Kupuju se jakne, haljine te modni dodaci.

Iz modne kuce Alexander McQueen objavili su pak priopcenje za javnost putem kojeg mole casopise i pojedince koji su posudili dizajnerovu odjecu iz nove kolekcije, proljece/ljeto 2010, da je vrate.


Podijeli: Facebook Twiter