Svijet pleše u Porecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ove srijede u Intersport centru porecke Zelene Lagune svecano je otvoreno ESDU (European Dance Union) World Dance Masters, finale svjetske plesne turneje na kojoj se predstavilo ukupno 3.500 sudionika iz cijelog svijeta.

Plesaci iz Afrike, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Bugarske, Ceške, Slovacke, Kine, Cipra, Finske, Njemacke, Velike Britanije, Madarske, Italije, Litve, Makedonije, Malte, Meksika, Crne Gore, Poljske, Rumunjske, Rusije, Srbije, Slovacke, Slovenije, Ukrajine i Hrvatske natjecu se za titulu pobjednika ovog svjetskog plesnog turnira.

Od srijede je tako Porec domacin brojnim plesnim skupinama, koje se publici predstavljaju s više od 600 koreografija kojima su se plasirali u veliko finale ESDU svjetske turneje.



Ovo plesno druženje okuplja mlade plesace, zbog natjecanja, ali i edukacije u brojnim radionicama svjetski poznatih koreografa hip-hopa, mjuzikla, jazza, baleta, breakdancea i modernih plesova.

Veliko finale ovog plesnog spektakla na rasporedu je danas u 20.30 sati, takoder u dvorani Intersport u Zelenoj Laguni, gdje ce se publici predstaviti 20 najboljih koreografija, a posebni gosti veceri bit ce Mani Gotovac, koja je i predsjednica žirija, Zdenka Kovacicek, Giorgio Surian te Rade Šerbedžija i Staša Zurpavac. (M. PERCAN)

 


Podijeli: Facebook Twiter