Svijet braće Grimm u pulskoj Lipi


Prošlo je već dvjesto godina od kada je objavljeno prvo izdanje "Bajki" braće Grimm. Na Međunarodni dan dječje književnosti, 2. travnja, u pulskoj je Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu otvorena izložba posvećena bajkama koje su sakupila i zapisala braća Grimm te ih tako učinila dijelom svjetske kulturne baštine.

- Izložba Goethe-Instituta "Svjetovi bajki", koja je osmišljena upravo u povodu Grimmova dvostoljetna jubileja, već je obišla sve kontinente, a trenutno se može vidjeti u multimedijalnom prostoru SR Njemačke, treffpunktu.de u Puli. Prvenstveno je namijenjena učenicima osnovnih i srednjih škola koji uče njemački jezik, a uz didaktizirane materijale koji prate izložbu učenje njemačkog jezika postaje još učinkovitije i zabavnije, vele profesorice njemačkog u Lipi Marina Bojanić i Vesna Pavletić.

Učenici Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu imali su čast prvi posjetiti izložbu kroz koju su svim osjetilima uplovili u tajanstven i privlačan svijet bajki. Izložba se sastoji od sedam tematskih plakata i niza aktivnosti i igara koje su Marina Bojanić i Vesna Pavletić posebno osmislile za zainteresirane učenike Istarske županije, tako da posjetitelji uz prethodnu najavu mogu sadržajno provesti vrijeme na izložbi.

- Na taj način svi učenici Istarske županije koji uče njemački jezik mogu koristiti prednosti koje pulska Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu ostvaruje svojim članstvom u prestižnom svjetskom projektu njemačkog Saveznog ministarstva vanjskih poslova "Škole: partneri budućnosti", vele profesorice. Izložba se može posjetiti radnim danima od 9 do 14 sati u treffpunktu.de u Kandlerovoj 48, a ostaje otvorena do 17. travnja. (V. BEGIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter