Švigir stotinku od bronce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zadnjeg dana natjecanja na cetverodnevnom Opcem prvenstvu Hrvatske u plivanju u 50-metarskom bazenu od predstavnika istarskih klubova jedino finale izborila je «Arenina» mlada juniorka Valery Švigir, koja je nakon srebra na 50 m delfin plivala i medu osam najboljih na 50 m ledno.

U finale se plasirala s drugim vremenom polufinala, ali joj je unatoc isplivanom vremenu 29.97 u završnoj utrci bronca izmaknula za samo jednu stotinku.

Mihovil Turcinovic (Arena) je na 200 m slobodno zauzeo 16. mjesto (2:05.17), dok su oba «Arenina» predstavnika na 50 m ledno diskvalificana radi nepravilnog starta; Michael Kostešic u kvalifikacijama, a Dario Lackovic u polufinalu.

Junior «Poreca» Filip Zelic, koji je u Splitu nastupio u sve cetiri discipline za koje je imao isplivane norme, ostao je bez plasmana u finale. Na 200 m mješovito završio je kao prvi ispod crte, odnosno na devetom mjestu – 2:21.59, dok je na 50 m ledno unatoc 18. vremenu u kvalifikacijama (29.29) dobio priliku nastupiti medu 16 najboljih, te je na kraju završio kao 14. (29.36).


Podijeli: Facebook Twiter