Švigir postavila novi rekord

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U jutarnjim kvalifikacijama drugog dana 37. plivackog mitinga "Mladosti" u Zagrebu, Arenina mlada juniorka Valery Švigir isplivala je u 25-metarskom bazenu drugo vrijeme u utrci na 50 metara delfinovim nacinom, 27.50, te tako treci puta ove sezone popravila mladejuniorski državni rekord u toj disciplini. Prije manje od mjesec dana je na mitingu "Victoria - Primorje" u Rijeci tu dionicu isplivala u vremenu 27.99, odnosno 27.85.

Osim što je s novim državnim rekordom izborila još jedno A finale na vrlo jakom zagrebackom mitingu, Švigir je na 50 metara delfinovim nacinom osvojila prvo mjesto u kategoriji B, za plivacice rodene 1995. i mlade. U toj kategoriji je prvog dana natjecanja osvojila tri prva mjesta; u utrci na 50 metara ledno (cetvrta u A finalu, op. a.) u kojoj je dvaput popravljala B rekord mitinga te na 100 metara delfin i 50 metara slobodno.

Uspješna je bila i mlada juniorka Pule Stefani Valkovic koja je u kategoriji B osvojila prvo mjesto na 50 metara prsno i drugo na 100 metara ledno, dok je na 200 metara prsno zauzela cetvrto mjesto u istoj kategoriji. Mlada juniorka Pule Tea Miloš je u kategoriji A cetvrta na 200 metara delfin, juniorka Pule Paula Klunic u istoj kategoriji osma na 100 metara ledno, mladi junior Poreca cetvrti u kategoriji B na 50 metara ledno, a junior Delfina Nico Poropat sedmi na 50 metara ledno u kategoriji A.


Podijeli: Facebook Twiter