Švicarci ce moci legalno uzgajati marihuanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Švicarci koji puše kanabis od iduce ce godine smjeti uzgajati po cetiri stabljike, a država ih tako odvraca od ilegalne kupnje, pišu mediji.

U online izdanju britanski Daily Mail piše kako ce od 1. sijecnja 2012. gradani cetiri švicarska kantona u dnevnome boravku ili na balkonu smjeti imati do cetiri stabljike, ali nece ih smjeti prodavati.

Ako u jednome kucanstvu žive cetiri osobe, ukupan broj stabljika bit ce 16, ali svaka osoba mora se brinuti za svoje usjeve, prenosi Daily Mail novi švicarski zakon.

O deregulaciji ionako blaga zakona o kanabisu u Švicarskoj dogovorila su se cetiri kantona francuskog govornog podrucja.

Glasnogovornik Neuchatela kaže: "Pristali smo na nove propise kako bismo sprijecili narkoturizam izmedu kantona s razlicitim propisima i kako ljudi ne bi kupovali na ulici.

Na bizarnost zakona prema kojem jedna osoba ne smije uzgajati više od cetiri stabljike samo uz tvrdnju da netko živi s njom nego te ostale osobe moraju same uzgajati biljke, švicarski dnevnik Le Matin piše: "To znaci da zapravo za svakog stanara smijete uzgajati po još cetiri stabljike kanabisa pod uvjetom da ta osoba zna držati kanticu za zalijevanje".

Novi ce se propis odnositi na kantone Vaud, Neuchatel, Ženevu i Fribourg.


Podijeli: Facebook Twiter