Svibanj u INK: Obljetnice, izložbe i predstave


Svibanj u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula počeo je u znaku obilježavanja Dana grada, no bit će i tu mjesta i za poneku reprizu, izložbe, malo smijeha te jedno zbilja veliko i popularno ime iz svijeta klasične i pop glazbe. To je svjetski proslavljeni pijanist Maksim Mrvica koji će nastupiti u utorak 12. svibnja u 20 sati. To još nije sve što se tiče glazbe u mjesecu koji je u INK-u počeo finalem natjecanja Pula pjeva, a nastavio se obljetničkim koncertom Anelida, pa već u subotu 16. svibnja u 20 sati gostuje Zbor Kolbe i ansambl Novo svitanje duhovnim rock mjuziklom Danielea Riccija "Život za život" u režiji Richarda Simonellija nadahnutim životom sv. Maksimilijana Kolbea koji je u smrt otišao u Auschwitzu, ponudivši se da bude ubijen umjesto drugog logoraša. Koncert je humanitaran i prikupljena sredstva ići će Caritasu.

Ovaj mjesec će jubilej proslaviti Muzička akademija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli odnosno njen studij glazbene pedagogije koji slavi 35 godina i to besplatnim koncertom s djelima hrvatskih skladatelja u utorak, 19. svibnja u 20 sati. Pola stoljeća će u petak u 18 sati svečanom sjednicom obilježiti Udruženje obrtnika Pula.

Što se tiče predstava, prva je na redu u četvrtak, 14. svibnja u 20 sati kada dolazi Drama SNG-a Maribor predstavom "Noćni portir", a čije je gostovanje jednom već otkazano zbog bolesti. Četiri dana kasnije, u ponedjeljak 18. svibnja u 20 sati na programu su "Svinje" Tomislava Zajeca u režiji Damira Zlatara Freya i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Varaždin. Konačno, od četvrtka 21. svibnja do subote 23. svibnja u 20 sati na repertoaru su reprize komedije "Rinimo ga naprid" za koju je tekst Edwarda Taylora obradio Goran Prodan, a režirao Jasminko Balenović.

Bit će i izložbi pa se jedna otvara već u subotu u 18 sati u sastavu drugog Festivala multikulturalnosti u organizaciji Istarske županije koji počinje u 19 sati uz besplatan ulaz. Drugu izložbu priređuje Dječji vrtić Histrići iz Štinjana, a otvaranje je u srijedu 20. svibnja u 18 sati. Ulaz je slobodan. Svibanjska događanja okončat će Todor s puno viceva na tradicionalnom antistand up showu koji je na rasporedu u subotu 30. svibnja u 20 sati, a čiji će prihod ići Udruzi slijepih Istarske županije.(M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter