Svi zajedno i dalje za Niku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od osam i pol tisuca kuna skupljeno je na humanitarnom koncertu za teško bolesnu 10-godišnju Niku Mumlek koji se održao u klubu Uljanik, u organizaciji pulskog Moto kluba "CB". Desetogodišnja Nika od rodenja boluje od teške i vrlo rijetke bolesti metabolizma ugljikohidrata, koja je nakon više od 35 godina u Hrvatskoj prvi put dijagnosticirana upravo njoj.

- Prodali smo 365 karata te uz donacije i na porcijama graha koji su pripremili clanovi Moto kluba "CB" skupili smo ukupno 8.625 kuna. Troškova nije bilo jer su namirnicama pomogle Puljanka i Brionka, rekao je Nikin otac Kristijan Mumlek.

Koncert je zapoceo Radio Aktiv i svojim specificnim skladbama odmah zagrijao publiku potaknuvši je na pogo pred binom. Pored skladbi "Onaj koga nema", "Piši kuci", "Kazna" i "Vrijedi li" najviše je ovacija izazvala "Vrtimo se" za koju se tražio bis, a "aktivci" su drage volje želju i ispunili. Uloga službene dvorske lude dogadaja i ovoga je puta pripala Todoru. Osim što je vodio program, svojim je šalama uz kreveljenje kratio vrijeme izmedu izmjenjivanja bendova na bini.

S nešto manje publike, ali s podjednakom energijom radioaktivce su s bine smijenili rovinjski Big Wave. Uz pregršt odlicnih obrada poput Urbanove "Mjesto za mene" i Armstrongove "What A Wonderful World", Rovinjci su opskrbili publiku s poznatim melodijama stvorivši pritom toplu i veselu atmosferu.

Pulska stara rock garda, 052, podsjetili su na svoje nekadašnje hitove i vrijeme kada je rock bio rock i tocka. Todor se pohvalio svojedobnim sudjelovanjem u toj grupi, te je obnovio stare uspomene zapjevavši skupa s bratom.

Nešto drugaciji izraz publici su predstavili Dean Bakic i B.O.G. (Božji Odgovor Generacije). Uz Bakiceve autorske skladbe poput "Vjerujem" i "Ti možeš sve". B.O.G. su izveli i nekolicinu obrada punih pozitivne energije, prilikom kojih je Bakicu mikrofon preuzela Iva Šola. Cast zatvaranja humanitarne manifestacije pripala je Rudi Nacional bendu, koji su okupljene podsjetili na stare Yu hitove izvodaca kao što je Bijelo Dugme.

- Akcije idu dalje. Zaista nam pomažu te male manifestacije jer su kontinuirane što omogucava Niki da kvalitetnije živi. Decki iz Moto kluba "CB" planiraju svakog prosinca organizirati jedan ovakav dogadaj, a najvjerojatnije i u vrijeme Nikinog rodendana, objasnila nam je Iva Mumlek, majka male Nike.

Svi koji žele pomoci ovoj humanitarnoj akciji mogu to uciniti uplatom dobrovoljnih priloga na žiro-racun 2407000-3102754206 u OTP banci, s naznakom "Humanitarna akcija za Niku".


Podijeli: Facebook Twiter