Svi za Vinež večeras u New Yorku, u petak u Labinu


Humanitarnom akcijom Svi za Vinež  pomaže se obiteljima koje su u stravičnom požaru u Vinežu ostali bez svega. Dosad je sakupljeno više od 150 tisuća kuna, javljaju nam Davor Šverko jedan od pokretača akcije i Morin Hukić ravnateljica labinskog Crvenog križa.

Davor nam veli da je stupio u kontakt i s našim iseljenicima u Americi koji su se preko klubova Rudar i Istra iz New Yorka također uključili u prikupljanje novčanih sredstava za stanare koji su ostali bez svojih domova, te tako za večeras organiziraju humanitarni koncert za koji se plaća ulaz 40 dolara. Podatak naših iseljenika o iznosu sakupljenih sredstava očekuje se ovih dana.

Podsjetimo da je odmah na početku akcije usuglašeno s predstavnicom stanara Zumretom Vidović da su stanari izrazili želju da se sav novac koji bude uplaćen na žiro-račun solidarno podijeli na osam domaćinstava, odnosno broj domaćinstva koja će se nakon adaptacije zgrade vratiti živjeti u svoje stanove. Žele da im se novac isplati nakon adaptacije zgrade, a koristit će ga za kupnju onoga što im je najpotrebnije - namještaja, tehničkih uređaja, opreme i slično.

Morin Hukić, ravnateljica labinskog Crvenog križa, organizacije koja je također povezana s akcijom Svi za Vinež, surađuje sa Šverkom u svemu što se organizira da bi se pomoglo stanarima. Akcija traje do 26. veljače te se svakodnevno radi na prikupljanju humanitarne pomoći. Tako su na pedesetak mjesta u gradu postavljene kutije za prikupljanje dobrovoljnih priloga.

U petak se organiziraju dva koncerta na dvije lokacije u centru grada. U labinskom Rock Caffeu nastupit će Two Freaks, Side Efeeacts, Grupa 111, labinski kantautor Ernest i drugi.

Na ulazu će se prikupljati donacije u minimalnom iznosu od dvadeset kuna, pored toga mogu se ubaciti i dodatna sredstva u za to postavljene kutije. U obližnjem Design Caffeu glazbu će puštati labinski DJ-evi, a sav prihod od ulaznica, koje su također minimalno dvadeset kuna, također će se uplatiti na žiro račun akcije "Svi za Vinež". (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter