Svi za Ninu: Rovinj pokazao svoje veliko srce

Nastup mališana iz vrtića Neven
Nastup mališana iz vrtića Neven

Udruga "Jak kao Jakov" je u suradnji sa rovinjskim vrtićem Neven organizirala humanitarni koncert "Svi za Ninu". Nina Salopek je 5,5-godišnja djevojčica iz Karlovca, mama joj je iz Žminja, a baka joj radi u vrtiću. Iz Nevena je akciju pomoći oboljeloj djevojčici pokrenula Sara Salvi, koja je s Igorom Frankovićem vodila koncert u prepunom Multimedijalnom centru.

Mnogima su zaiskrile suze u očima kada su Sara i Igor govorili o Nini. Djevojčica se, naime, već dvije godine bori sa zloćudnim malignim neuroblastomom. Prošla je nekoliko operacija, mnogo kemoterapija i zračenja. Posljedice zadnje operacije bile su teške, ostala je nepokretna. I nakon svih operacija i terapija tumor se ne povlači. Za Ninu je jedini mogući put liječenje u Koelnu, za što roditelji trebaju izdvojiti 60 tisuća eura.

Više od 400 Rovinjaca, koji su dupkom napunili salu MMC-a, dobrovoljnim su prilozima, kupnjom anđelića i drugih radova članica Udruga umirovljenika te slika likovnih stvaratelja Udruge Amart prikupili 18 tisuća kuna. Humanitarnom koncertu odazvali su se brojni pjevači i grupe.

Program su svojim pjesmom i plesom otvorili mališani iz Nevena. Kao i uvijek u ovakvim prilikama, nastupio je rovinjski duet Biba i Vlado Benussi. Zapjevali su i Bibini cantanti Alessio Giuricin, Esmaralda Kresina i Matteo Tromba. Svirali su i pjevali Dream Project acustic i Magnolija. Podršku maloj Nini su riječima i pjesmom pružili Dean Bakić, Vesna Nežić Ružić, Serđo Valić, a

Livio Morosin je za sam kraj koncerta zapjevao svoju veliku uspješnicu ''More dimboko''.

Humanitarni koncert su potpomogli brojni sponzori, među njima Grad Rovinj i Pučko otvoreno učilište, Marina Ukić dizajnom i Foto Ukić tiskanjem plakata. Mladen Radolović se uz organizaciju pobrinuo za razglas.

Prikupljanje pomoći za malu Ninu se nastavlja. Karlovačka udruga "Jak kao Jakov" je za bolesnu djevojčicu priredila nekoliko humanitarnih akcija pod motom "Budimo pero na krilima njenog anđela". Zahvaljujući prilozima građana i velikodušnoj gesti jednog karlovačkog poduzetnika Nina je primila prvu od početne dvije injekcije, od kojih svaka stoji više od šest tisuća eura. Za nastavak terapije, koja uz ostalo uključuje još četiri injekcije, u idućih četiri do šest mjeseci trebalo bi osigurati 60 tisuća eura. (Napisao i snimio A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter