Svi za Kajinom: Stvara se fronta kontra IDS-a?

Počelo je stvaranje "sveistarske fronte". Koliko će biti široka vidjet ćemo već u svibnju iduće godine (N. LAZAREVIĆ)
Počelo je stvaranje "sveistarske fronte". Koliko će biti široka vidjet ćemo već u svibnju iduće godine (N. LAZAREVIĆ)

Ladonja podržava posljednje javne istupe Damira Kajina koji razotkriva način vladanja u Istri župana Ivana Jakovčića i IDS-a, sažetak je priopćenja koje je medijima uputila ta stranka.

Znači li to da se u Istri rađa široka koalicija koja bi se udružila na lokalnim izborima podržavajući Kajina za župana? Time bi njegov plakat za predsjedničke izbore s parolom "Svi za mnom" mogao ponovno u optjecaj.

Jučer nam je Jakovčić izjavio da je čuo da će još uvijek aktualnog potpredsjednika IDS-a u utrci za župana podržati i HDZ.

- Mislim da je jako dobro da Ladonja daje podršku Kajinu. Čujem da će isto učiniti i HDZ, a moguće i SDP. Imat ćemo jednu divnu koaliciju na čelu s Kajinom. Smatram da je to sjajno za budućnost, ali i za povijest Istre, sarkastičan je Jakovčić.

U istarskom HDZ-u to demantiraju. Njihov predsjednik Marino Roce podsjeća na službeni stav te stranke da nema koaliranja sa SDP-om, HNS-om, IDS-om i, kako kaže, Kajinovom grupacijom.

- Istarski HDZ će imati svog kandidata, naglašava Roce.

U Ladonji nas također uvjeravaju da njihovo priopćenje ne znači i koaliciju s Kajinom. Posebno nam skreću pažnju na dio u kojem piše da će "Ladonja podržavati sve one koji rade na razotkrivanju i promoviranju istine, poput posljednjih istupa Damira Kajina, ne zbog toga što smatra da je on taj koji će donijeti promjene u Istri, već bi bilo kakva promjena koja bi prekinula IDS-ovu vladavinu straha i jednoumlja bila dobrodošla i korisna za građane".

Široka fronta, odnosno, kako je on naziva, svegrađanska koalicija, na pameti je i Kajinu. Ne želi, doduše, konkretno govoriti o mogućim koalicijskim partnerima na lokalnim izborima. Ističe da su svi koji su spremni podržati njegovu politiku jednakih šansi i čistih ruku dobrodošli.

Tvrdi da dosad nije razgovarao ni s kim iz Ladonje, ali smatra da u toj stranci "ima krasnih ljudi, poput Licula".

Što se tiče Jakovčićeve izjave o divnoj koaliciji s njim na čelu, Kajin odmah ispaljuje tiradu.

- Jakovčić je izgubljena i potrošena duša. On više ne može ni s kim, ni s don Grubišićem, ni sa SDP-om, ni Kukuriku koalicijom, čijim čelnicima sada upućuje srcedrapajuća pisma.

Sada im pruža ruku, a jučer je podignuo dvije tužbe protiv njih. Koja je njegova vjerodostojnost? Njega je, a time i IDS, razorila lakoća vladanja, kupovanje medija, fabriciranje istine preko PR agencija.

U IDS-u vlada bespogovorna poslušnost, gdje je stranka sve, a bez nje si ništa. Izjavljuje da mu Zoran Milanović i ja spremamo kazneni progon. Poručujem mu da će se u svibnju 2013. Istra osloboditi straha.

Sveistarska fronta borit će se protiv tiranina i nepravde, zaključuje Kajin. (Bojan ŽIŽOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter