Svi su isti na velikoj modnoj pisti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Domu hrvatskih branitelja održana je treca humanitarna revija "Svi smo mi jednaki" u organizaciji modne udruge Tijara, Škole za odgoj i obrazovanje i Centra za rehabilitaciju. O uspješnosti manifestacije govore i velike brojke. Pista dugacka cak 47 metara protezala se u dva dijela duž citavog Doma, a njome je koracalo cak 140 manekena koje je publika pratila burnim aplauzima. Vile i vilenjaci iz udruge Birikina priredili su najbolji bajkoviti uvod u šaroliku reviju.

Osim Tijarinih manekenki iz Pule i Poreca, polaznica pulske Škole za Odgoj i obrazovanje, pistom su hodale i poznate javne osobe - u klasicnim odijelima bili su predstavnici Istarske županije Miodrag Cerina i Erik Lukšic, nešto ležerniji bili su Fric i Ptica, Eko Bajrami, Loris Zupanc, Alen Vitasovic, Elio Pisak, Budimir Žižovic, Alfred Kocijancic, dok su u svecanim toaletama prodefilirale Maja Malic, Tanja Milicic, Nensi Pereša, Danka Matas Žmak...

Svi su oni pokazali raznoliku ponudu istarskih modnih trgovina - od svecanih haljina, vjencanica, klasicne konfekcije, preko unikatnih Antonellinih kreacija do mladalackih kombinacija i nakita od Lego kockica. Bila je ovo i premijera kolekcije krojacica iz Škole za odgoj i obrazovanje, realizirane pod mentorstvom profesorice Elice Iljoske, kojom su osvojile drugo mjesto na republickom natjecanju buducih krojaca.

Ipak, publiku su posebno raznježili polaznici Centra za rehabilitaciju koji su se pod reflektorima ponašali baš kao pravi profesionalci. Za svaku pohvalu bio je i voditeljski dvojac Petra Fabian i Vedran Koraca, koji su trcali s jedne strane piste na drugu i održavali dvosatnu dinamiku raskošne revije koja je okoncana dodjelom diploma organizatorica Mirjane Dabo, voditeljice modne udruge Tijara, i Vanje Matkovic iz Škole za odgoj i obrazovanje.

A da je dogadaj koji svake godine okuplja sve veci broj sudionika, izlagaca i publike pun pogodak, govori i prikupljenih osam tisuca kuna što ce biti namijenjeno maloj kreatorskoj radionici za djecu s teškocama, koja ce kroz šestomjesecni program te socijalizaciju s vršnjacima i superviziju ljudi iz struke te modnih i likovnih strucnjaka izradivati vlastite kreacije.

Bila je to vecer puna svježine i topline u kojoj su svi bili jednako važni, odnosno isti. (Napisala L. BAGAR; snimio M. ANGELINI)

 


Podijeli: Facebook Twiter