Svi sretni i presretni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zašto uz ime Josipe Lisac cesto stoji laskava titula prve dame, ili cak dive hrvatske estrade moglo se vrlo lako shvatiti na njenom koncertu u dupkom punom kaštelu Grimani u Savicenti.

Simpaticna, raspoložena za pricu, a o pjesmi da se i ne govori, Josipa Lisac s pratecim bendom isporucila je puno dobrih vibracija vjernoj publici koja je pod vedrim nocnim nebom na kojem su se jasno vidjele zvijezde skoro svaku izvedbu ispratila ovacijama. Istina, iritirao ju je vjetar koji je na trenutke puhao, iako se radilo tek o laganom povjetarcu koji je malo rashladio toplu ljetnu vecer, ali to je nije omelo da se pokaže u najboljem izdanju. Samo joj je dalo novu temu o kojoj je mogla pricati izmedu pjesama.



Prisjetila se osim toga i svojih pjevackih pocetaka u Zagrebu, kako je morala cuvati glas, u svom poetskom, kicenom stilu govorila je o životu i onome što je iz njega naucila, te objasnila kako je to putovati avionom iz Zagreba do Pule preko Zadra. Prisjetila se svog životnog suputnika Karla Metikoša te izvela, kako ju je nazvala pravu "rapsodiju", pod nazivom "Ja bolujem".

Ona voli Istru, voli svoju publiku a ta se ljubav vidjela u njenim izjavama, na koje su prisutni uzvracali aplauzima. Pjesme koje je izvela bile su onaj trenutak kada su se i izvodaci i publika spojili u jedno, bile to starije ili novije pjesme.

Naravno da su atmosferu do maksimuma podigle takvi evergreeni kao što su "Magla", "Danas sam luda" ili "O jednoj mladosti", dok joj je "Hir, hir, hir" poslužio da se našali na racun svog pjevanja. No, i novije pjesme, a u to ubrajamo "Živim po svome" ili "1000 razloga" takoder su dobro primljene jer su sjele ljudima u uši. Izgleda da sve što ona dotakne u glazbenom smislu pretvara u zlato i to se ljudima svida.



Osim toga njene izvedbe u živo dobivaju još izraženiji jazzerski i blueserski prizvuk što pojacava prisnu atmosferu nastupa. Njen koncert ipak ne bi bio to bez prateceg kvinteta s kojim je takoder ostvarila pravu kemiju pa su svi zajedno djelovali kao savršeno uigrana ekipa. Na bini su se tako njoj rame uz rame pojavili i basist Davor Crnigoj, gitarist Elvis Penava, bubnjar Borna Šercar, trubac i harmonikaš Josip Grah te klavijaturist Gojko Tomljanovic.

- Sretna sam i presretna, samo je na kraju službenog dijela porucila pjevacica, a publika koja je do tada sjedila ustala je i ispratila ju ovacijama. To sve govori.


Podijeli: Facebook Twiter