Svi snimaju - od Lady Gage do U2

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izgleda da ce ova diskografska godina biti obilježena novim studijskim uradcima poznatih svjetskih glazbenika. Nove albume u 2011. imat ce izmedu ostalih i U2, Lady Gaga, Muse, Britney Spears, Duran Duran, Avril Lavigne, Marilyn Manson, Mary J. Blige, Kiss, Jovanotti, Tiziano Ferro i Gianna Nannini.

Trenutno naj-zvijezda današnjice, nepredvidljiva, neukrotiva i zasad nezaustavljiva Lady Gaga u novogodišnjoj noci je na Twitteru najavila novi album "Born This Way", kojem ce na omotu umjesto njenog lica biti - njezina gola stražnjica.

Najvjerojatnije dvostruki album, bit ce objavljen 23. svibnja, a istoimeni ce najavni singl premijerno izvesti na dodjeli nagrada Grammy 13. veljace. Album ce ponovno producirati RedOne (The Fame, The Fame Monster), a zasad je poznata samo jedna pjesma i to ona po imenu "You and I", koju je Lady Gaga izvela i na nedavnom koncertu u Zagrebu.

Povratak Duran Durana i Kissa

U veljaci se legendarni Duran Duran na scenu vraca albumom "All You Need Is Now", ciji je naslov svojevrsna parafraza Beatlesove "All You Need Is Love".

Istog ce mjeseca u studio krociti i neumorni Kiss da bi realizirali novi album koji ce nasljediti "Sonic Boom" i biti izdan ove godine.

Osmog ožujka, baš na svjetski Dan žena, Avril Lavigne ce objaviti album pod nazivom "Goodbye Lullaby". Mora se priznati da je njezina premijera singla u novogodišnjoj noci zbilja originalan nacin promocije novog albuma.

U travnju je pak red na Foo Fightersima, a tijekom proljeca Muse predvodeni Matthewom Bellamyjem takoder pocinju snimanje novog albuma.

Bonovih trideset novih pjesama

Unatoc rasprodanoj svjetskoj turneji, Bono Vox i U2 našli su vremena i za komponiranje i snimanje novog studijskog albuma koji ce biti objavljen prije prvog koncerta americkog dijela svjetske turneje u svibnju.

Ne zna se tocno koji ce to album biti jer je Bono u studenom prošle godine izjavio da paralelno radi na cak cetiri - plesnom, rock, albumu neobjavljenih pjesama koje nisu stale na "No Line On The Horizon", a koje bi bile na novom albumu koji bi se zvao "Songs Of Ascent", i onom na kojem bi se našle pjesme iz brodvejskog mjuzikla "Spiderman" za koji su U2 napisali glazbu. Dodao je da na lageru ima cak trideset novih neobjavljenih pjesama.

U 2011. najavljeni su i novi albumi princeze popa Britney Spears, kraljice soula Mary J. Blige i Marilyna Mansona. Peti studijski album objavit ce i Nelly Furtado, koji ce za razliku od prošlog "Mi plan", s kojim je pokušala osvojiti južnoamericko tržište, biti na engleskom.

Aktivni Talijani

Ni Talijani ne miruju, pa se tako u ovoj godini ocekuju novi albumi Jovanottija, Tiziana Ferra i Gianne Nannini. Jovanottijev studijski album "Ora" bit ce objavljen vec 25. sijecnja. Na Jovanottijevoj službenoj internet stranici Soleluna.com kao i na njegovom profilu na Facebooku može se vec sada besplatno poslušati promo singl "Tutto l'amore che ho". Naravno, slijedi i promotivna turneja.

Ne miruje ni Tiziano Ferro koji je svoj novi album najavio na Facebooku, a nakon nedavnog radanja kcerkice Penelope u 54. godini divlja rockerica Gianna Nannini 11. sijecnja objavljuje album "Io e te" i krece na turneju.


Podijeli: Facebook Twiter