Svi smo mi jednaki i želje su nam iste

Podršku projektu "Svi smo mi jednaki" dale su brojne osobe iz javnog života Pule i Istre (A. KANCELAR)
Podršku projektu "Svi smo mi jednaki" dale su brojne osobe iz javnog života Pule i Istre (A. KANCELAR)

Raskoš vjenčanica i večernjih haljina, unikatni modni detalji od najfinijeg konca, eksplozija boja i modela inspiriranih Kleopatrom, drevnim Egiptom, Keltima…, a sve začinjeno humanitarnom notom, predstavljeni su na sinoćnjoj modnoj reviji "Svi smo mi jednaki" na pulskoj Portarati u sklopu festivala Pula Superiorvm. Organizator je bila modna agencija Tijara, prva i jedina agencija u Hrvatskoj koja nudi tečaj manekenstva za djecu s teškoćama u razvoju, u suradnji sa Školom za odgoj i obrazovanje.

Kao i dosad, cilj održavanja revije jest socijalizacija, osvješćivanje javnosti o mogućnostima i potrebama te doprinosu osoba s poteškoćama društvenom životu i zajednici. Zorno su to pokazala djeca koja su hrabro koračala modnom pistom, predstavljajući svoje kvalitete, interese i ambicije, dokazujući time da smo svi, bez obzira na različitost, jednaki i željni ostvarivanja svojih želja.

Uobičajeno, djecu su vodile osobe iz javnog života Pule i Istre. Osim humanitarne note, revija je bila prilika da svoju kreativnost i rad izraze mnogobrojni mladi kreatori, dizajneri nakita i modnih ukrasa, frizeri, šminkeri pa je mnogobrojna publika na Portarati imala prilike upoznati rad učenika pulske Strukovne škole, odnosno pleteninu Doris Kolić, kukičanu odjeću Dunje Mehmedović, nakit Maje Črljenko i Kristine Softić, haljine Silvije Golje ili modne dodatke Gordane Panić. Također, među ostalim su predstavljene i vjenčanice Neva, udruga Birikina, nekoliko modnih butika i kozmetičkih salona.

Kako je istaknuto na reviji, projekt "Svi smo mi jednaki" ide dalje, i to zahvaljujući donaciji salona namještaja Mima Školi za odgoj i obrazovanje, a ta će donacija pomoći i pri otvaranju velike izložbe radova djece s poteškoćama u razvoju. (N. SOFTIĆ; snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter