"Svi smo mi jednaki": DHB plivao u emocijama


Dugo se nije dogodilo da je jedan događaj iznjedrio toliko emocija. Vrlo dirljiva, emotivna bila je sedma po redu humanitarna modna revija "Svi smo mi jednaki" koja se ove godine održala u suradnji s "Tijara model managmentom", "Društvom multiple skleroze Istarske županije", "Škole za odgoj i obrazovanje Pula" te "Udrugom cerebralne paralize Istarske županije".

Kao i dosad, cilj održavanje revije jest socijalizacija, osvješćivanje javnosti o mogućnostima i potrebama te doprinosu osoba s poteškoćama društvenom životu i zajednici.

I bilo je tako. U prepunoj dvorani u Domu hrvatskih branitelja u gotovo dvosatnoj reviji (koja nije bila nimalo dosadna) sa sugestivnom glazbenom pozadinom pazinskog etno benda Veje (srećom nije bilo iritantnih Rihanna glazbenih podloga) bilo je to pravo glazbeno modno humanitarno slavlje.

Izmijenili su mali, veliki i oni koji će tek postati manekeni kao i oni kojima je to bila jedinstvena prilika da prošeću ili se provozaju modnom pistom. Hrabro, veselo koračali su u društvu osoba iz javnog života dokazujući time da smo svi, bez obzira na različitost, jednaki i željni ostvarivanja svojih želja i da odjeća ne čini čovjeka, već obrnuto.

Na reviji su sudjelovale istaknute osobe iz javnog života Pule: neurolog dr. sc. Dubravko Marković, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Patrizia Smoljan, kiparica i profesorica Roberta Weissman Nagy, pročelnik gradskog Upravnog odjela za prostorno planiranje Giordano Škuflić, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slošar, zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, voditeljica Pulskog prihvatilišta za beskućnike Helena Babić, nogometaši NK istre i Bikeri iz "Twin Horna", članovi Udruge Birikina te poduzetnica i sve više dizajnerica Patrizia Milani koja je novac od svojih prodanih torbica donirala u humanitarne svrhe.

Svi su oni nosili avangardne modele Ivane Tomić, pleteninu Igora Galaša, sofosticirane haljine Izabele Peruško, haljine Muffin Fashion Storta, vjenčanice salona Biba, Vintagge officea, Modesse, kao i nakit Medulin Arta il liniju Venisan odjeće za djecu s poteškoćama.

Kraj revije okončan je uz ogroman pljesak, ovacije, podjela diploma tek završenim polaznicama tečaja manekenstva udruge "Tijara" i zahvalom Snježane Raić, predsjednice udruge MS Pula. Svi smo mi jednaki, kolikogod mislili da nismo. (Lara BAGAR) 

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD NEDJELJE
 


Podijeli: Facebook Twiter