Svi složni - čajanku treba ponoviti!


S kim ideš, tko će sve biti tamo, zašto se toliko šminkaš… samo su neka od pitanja koja su roditelji uputili svojim kćerima, Nikol, Danieli, Lei, Lari, Sari i Tei, prije nego su se uputile na prvu čajanku koja se, na inicijativu Dječjeg gradskog vijeća Grada Pule i uz podršku Grada i Društva naša djeca, organizirala u Klubu Uljanik.

Prva je čajanka bila namijenjena učenicima 7. i 8. razreda pulskih osnovnih škola.

- Super je ovo, htjeli bismo ovako svaku subotu, viknula nam je jedna, dok je druga dodala da bi pristala da čajanka bude i jednom mjesečno - samo neka bude.

- Lijepo mi je ovdje i nadam se da će se slične stvari i dalje organizirati, naveo nam je Paulo dok su njegovi stariji kolege Dino Čengić i Kristijan Knežević zamjerili jednu stvar - što ne mogu izlaziti i ulaziti. No, to je bilo radi njihove sigurnosti. Čajanka je, kao što priliči mladeži, trajala od 19 do 22 sata.

Josip Cvetko, jedan od organizatora i član Dječjeg gradskog vijeća, naveo je da su Uljanik odabrali zašto što ima puno prostora i u centru je grada te im je zahvalio na prostoru.

- Značajno je da novac od ulaznica, koje koštaju pet kuna, ide u humanitarne svrhe… to će svakako biti netko od učenika kojemu ćemo pomoći oko nabavke knjiga ili plaćanja ekskurzije, naveo je Josip.

- Ovo je prva, i probna, čajanka. Nadam da će ih u narednom periodu biti još, rekao nam je dječji gradonačelnik Mario Tomašić. (B. PETROVIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter