Svi prvoligaši dobili licencu za iducu sezonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Završio je središnji postupak licenciranja klubova za europske kupove te natjecanje u Prvoj i Drugoj HNL za natjecateljsku sezonu 2011./12. Licencu za Prvu HNL dobili su svi sadašnji prvoligaši i tri drugoligaša - Gorica, Lucko i Dugopolje.

U prvom stupnju licence su dobili Dinamo, Lokomotiva, Zagreb, Inter, Slaven Belupo, Hajduk, Istra 1961 i Varaždin, a nakon žalbe i Split, Cibalia, Rijeka, Karlovac, Osijek, Zadar, Šibenik i Hrvatski dragovoljac.

Licencu za Prvu HNL dobila su i tri drugoligaša, Gorica koja ce u slucaju plasmana u viši rang svoje domace utakmice igrati u Zaprešicu na stadionu Intera, Lucko prijavivši stadion u Kranjcevicevoj, te Dugopolje.

- Licence nisu dodijeljene uvjetno ili uz odgodu, no postoje obveze koje pojedini klubovi još moraju ispuniti do odredenog roka. Rok ovisi od slucaja do slucaja, istaknuo je predsjednik žalbene komisije u postupku licenciranja Igor Mežnaric ne odgovorivši na pitanje zašto Lucko i Gorica ne mogu igrati na svojim stadionima.

Uvjete za nastup u Europi imaju Dinamo, Cibalia, Dugopolje, Hajduk, Inter, Istra 1961, Rijeka, Slaven Belupo, Split i Varaždin.

Bila je ovo osma sezona u kojoj se provodi sustav licenciranja, a nezadovoljnima predstoji još jedna instanca, a to je arbitražna komisija.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebric je dodao da klubovi iz Druge lige koji su podnijeli licencu za Prvu ligu moraju biti medu pet prvoplasiranih da bi ušli u elitni rang, ali i da se klubovi moraju ocitovati žele li licencu najkasnije do 15. lipnja.


Podijeli: Facebook Twiter