Svi najbolji u Porecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U odabiru sastava teniskih Davis cup reprezentacija Hrvatske i SAD-a, kod oba izbornika, Gorana Prpica i Patricka McEnroea nije bilo nikakvih iznenadenja, tako da ce se od 10. do 12. srpnja u poreckoj dvorani Žatika u susretu cetvrtfinala svjetske skupine suceliti svi najbolji trenutno raspoloživi tenisaci obje države. Kako je od ranije poznato da zbog zdravstvenih problema Prpic ne može racunati na Marija Ancica (37. na ATP listi), uz Marina Cilica (13.), Ivu Karlovica (31.) i Roka Karanušica (112.), hrvatski je izbornik u sastav uvrstio Lovru Zovka. Na ATP listi parova Zovko je naime najbolje rangirani hrvatski tenisac (72. mjesto), dakle specijalist za «doubl», a bio je inace pridruženi clan reprezentacije koja je prije nešto manje od cetiri mjeseca takoder u Porecu pobijedila Cile.

S druge strane, pored Andyja Roddicka (6.), te najbolji svjetski teniski par, bracu blizanci Boba i Mikea Bryanta, McEnroe je u sastav americke selekcije ipak uvrstio Jamesa Blakea (17.). Time je americki izbornik otklonio sve špekulacije iz proteklih dana koje su govorile da bi se zbog Blakeove ne baš najbolje forme mogao odluciti za Mardyja Fisha (25.) ili Sama Querreya (47.). No McEnroe se odlucio za postavu koju je koristio cak 12 puta u zadnjih 13 Davis cup nastupa reprezentacije SAD-a.

Dosadašnje pojedinacne «brojke» Davis cup nastupa na strani su prosjecno iskusnijih Amerikanaca. Tako 26-godišnji Roddick ima omjer pojedinacnih pobjeda i poraza 31-11, a 29-godišnji Blake 18-9, dok s druge strane u ocekivanom dvojcu koji bi za Hrvatsku trebao nastupiti u pojedinacnim mecevima 20-godišnji Cilic ima omjer 3-4, a 30-godišnji Karlovic 5-5. SAD je sigurno u prednosti i u igri parova u kojima braca Bryant imaju omjer pobjeda i poraza 15-2. No, Hrvatska momcadski i dalje u Davis cup susretima s SAD-om ima omjer 2-0.

Pocetkom tjedna krenuli su intenzivni radovi na pripremi nove porecke sportske dvorane Žatika za predstojeci Davis cup susret Hrvatske – SAD. Pored postavljanja montažnih tribina u dvoranu, najzahtjevniji dio posla svakako predstavlja izrada zemljanog terena za koju je zadužena jedna slovacka tvrtka angažirana od strane Hrvatskog teniskog saveza kojima u radovima asistiraju djelatnici Sportske zajednice Grada Poreca i komunalnog poduzeca Usluga. Teren ce se naime izraditi od cak 30 tona pijeska i 16 tona zemlje, tocnije tenisita. Svi radovi moraju biti okoncani do ponedjeljka kada pocinju i službeni treninzi u Žatiki obje reprezentacije. Kada Slovaci završe sa svojim dijelom posla brigu o terenu preuzeti ce djelatnici sportskih službi «Riviere» na celu s Antom Bolancom s Teniskog centra «Pical» koji iza sebe imaju bogato dugogodišnje iskustvo održavanja ovakvih terena.


Podijeli: Facebook Twiter