Svi na Ustavni sud zbog kriznog poreza!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja uputio je u ponedjeljak umirovljenicima, ali i ostalim hrvatskim gradanima, dva poziva. Prvi je da osobno podnesu tužbu Ustavnom sudu protiv kriznog poreza.

"Takvu je preporuku dao sam Ustavni sud jer ce pravo na povrat poreza, ako on bude proglašen protuustavnim, imati samo oni gradani koji su podnijeli tužbu", pojasnio je Hrelja. Obrazac za podnošenje tužbe gradani ce moci od srijede pronaci na internetskim stranicama HSU-a. Hrelja je ponovio da je krizni porez "incident u sustavu i napad na temelje države s pozicija socijalne pravde i socijalne države".

Drugi je poziv svim gradanima da sudjeluju u prosvjedima koje organiziraju sindikati. Najavio je takoder da ce njegova stranka tijekom jesenskog zasjedanja Sabora u proceduru poslati tri verzije zakona o mirovinama saborskih zastupnika i clanova Vlade. Prema prvoj verziji državni dužnosnici imali bi iste mirovine kao i svi ostali gradani, u skladu s doprinosima tijekom radnog vijeka, što je rješenje kakvo ima Slovenija. U drugoj verziji posebno bi se vrednovao saborski staž, a prema trecoj dužnosnici bi imali po tisucu kuna dodatka za mandat u Saboru, s tim da bi se maksimalno placala tri mandata.


Podijeli: Facebook Twiter