Svi na trodnevnu feštu u Fažanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Turisticka zajednica opcine Fažana ove godine slavi deseti rodendan i povodom toga na slavlje od 1.do 3. lipnja poziva sve mještane, ali i posjetitelje iz cijele Istre.

- U tih 10 godina udvostruceni su smještajni kapaciteti u opcini, a broj nocenja se od 278. tisuca u 2002. godini popeo na 860 tisuca u 2011. Porastao je i broj ugostiteljskih objekata i to sa 10 na 38 koji imaju cjelogodišnju ponudu, istaknula je direktorica fažanskog TZ-a Melita Perokovic na konferenciji za novinare predstavljajuci program rodendanske proslave TZ-a.

Fešta pocinje u petak svecanom sjednicom skupštine TZ-a u 19 sati na kojoj ce se podijeliti zahvalnice i nagrada Amfora osobama i institucijama zaslužnim za razvijanje fažanskog turizma. Od 8 do 20 sati isti dan u TZ-u i fažanskoj pošti dijelit ce se razglednice s rodendanskim pecatom.

Od petka do nedjelje na fažanskoj rivi i Župnom trgu bit ce postavljena izložba "Ulicama Fažane" i promotivnih materijala TZ-a, a do 17. lipnja u turistickom uredu bit ce otvorena izložba "Fažana ocima likovnih umjetnika".

Za nedjelju u 7.45 sati predviden je besplatan polazak na Brijune za sve mještane opcine Fažana. Potrebno je samo najaviti se u TZ. Isti dan u 20 sati na rivi i starogradskoj jezgri pocinje rodendanska fešta sa slavljenickom tortom, a za zabavu ce zadužen Night express, Duo Magnolija, Blue Sky i klaun Marek. Za 22.30 sati zakazan je vatromet.

Fažanski TZ je dosad dobitnik dvije Zlatne koze, nagrade Opcine Fažana i Plavog cvijeta. Perokovic je istaknula da je Fažana nekada bila ribarsko malo mjesto, a sad je postala carobno malo mjesto u kojem se turistu predstavlja njen životni stil, kulturni i prirodni itinereri, nude tematske manifestacije i zabava za djecu. (T. GRBIC)


Podijeli: Facebook Twiter