Svi na filmove u kino Valli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Okruglim stolom na temu "Uloga kinoklubova u lokalnoj zajednici: medijska pismenost, edukacija i produkcija" u klubu Pulske filmske tvornice u cetvrtak je poceo pretprogram 43. revije hrvatskog filmskog i videostvaralaštva u Puli.

Ovogodišnja revija održava se u Puli od 25. do 27. studenog, a nakon okruglog stola koji je moderirala Jana Vukovic, na kojem su izmedu ostalih govorili Vera Robic-Škarica (Hrvatski filmski savez) i Marko Zdravkovic-Kunac (Pulska filmska tvornica), slijedilo je otvaranje izložbe "Neprofesijsko filmsko stvaralaštvo Pule i Istre (MAFAF, KK Jelen)".

Službeni program 43. revije pocinje danas u kinu Valli u 17 sati projekcijom "60 sekundi hrvatskog filma" koja ce javnost upoznati s domacom produkcijom filmova u trajanju od jedne minute. Svecano otvaranje najavljeno je za 18 sati, a projekcije filmova u konkurenciji na redu su u 18.30 i 19.45 sati.



Program se u subotu seli na Portaratu u 11 sati gdje pocinje "Šetnja kroz filmsku povijest Pule" koju ce voditi mladi povjesnicar Luka Godina. U Klubu PFT u 12.30 sati na redu je okrugli stol na temu "Produkcijski uvjeti i motivacija: akademije, kinoklubovi i  samostalni autori" koji ce moderirati Dijana Nenadic, a njeni ce sudionici biti gosti i organizatori 43. revije hrvatskog filmskog i videostvaralaštva.

Subotnje projekcije filmova u konkurenciji u kinu Valli podijeljene su u tri bloka, a pocinju u 16, 17.30 i 20 sati, dok je pocetak koncerta Disciplin A Kitschme u bivšem kinu Pula najavljen za 22 sata. Zabava se nastavlja do kasno u noc uz pulski VJ/DJ kolektiv Cornucopia.

Zadnjeg dana 43. revije, u nedjelju, program pocinje u 11 sati u kinu Valli gdje ce biti prikazani nagradeni filmovi s UNICA-e 2011.

Tocno u podne u kinu Valli ocjenjivacki sud - Staša Celan, Goran Devic, Ana Hušman, Silvestar Kolbas i Marko Rojnic - izabrat ce 10 filmova za koje ce smatrati da su moguci osvajaci nagrada, a konacnu odluku o pobjedniku donijet ce argumentiranom raspravom i javnim žiriranjem, pred publikom, autorima i gostima revije te ce ga biti moguce pratiti na Radio Puli i pulskoj TV Novi.

Revija se zatvara dodjelom nagrada koja ce se održati u kinu u 14.30 sati.


Podijeli: Facebook Twiter