Svi iz Milijunaša dobili po džepu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ja sam taj slucaj zakljucio i nikome ništa ne zamjeram. Sankcije za ostale ili bilo što drugo ne bih komentirao. Dosta sam vec o tome pricao, i previše. Idemo dalje, a vjerujem da ce s vremenom sve doci na svoje", rekao je Tarik Filipovic (37).

Ravnateljstvo HRT-a završilo je istragu o njegovoj izjavi u "Milijunašu" kada se zapitao gdje je silni novac skupljen za zagrebacku djecju bolnicu u Klaicevoj i dom u Nazorovoj ulici. Najgore je prošla urednica "Milijunaša" Maja Jurkovic, koja izjavu nije izrezala iz emisije. Degradirana je na mjesto savjetnice i placa joj je smanjena 30 posto. Urednica je sada Andrea Grkovic, dugogodišnja suradnica u toj emisiji. Uredniku Kontakt programa Mariju Sedmaku placa je smanjena 20 posto, a urednici Zabavnog programa Elizabeth Homsi 10 posto.

Tarikova placa formalno ostaje ista, no on je s ravnateljem HTV-a Blagom Markotom potpisao ugovor prema kojem ce dio honorara davati HRT-u, a oni ce ga proslijediti bolnici u Klaicevoj. Prema neslužbenim informacijama, Klaicevoj ide više od polovice od 60.000 kuna koje Tarik navodno mjesecno zaradi od "Milijunaša".

Tarikov ugovor o vodenju "Milijunaša" istjece krajem godine, a on tvrdi da još ne zna što ce biti dalje. Vodstvo kuce i nadležni urednici tek se trebaju sastati i odluciti. Mogao bi ga zamijeniti Robert Kurbaša.


Podijeli: Facebook Twiter