Svi enduro putovi za vikend vode u Buzet


Na subotnjem startu međunarodne utrke Enduro Buzet, prvom od tri svibanjska sportska sadržaja Xtreme sport festa, poredalo se točno 178 vozača iz desetak europskih zemalja. Organizator vrhunskog oktanskog spektakla na dva kotača, tradicionalno, osmu godinu zaredom, je Enduro motocross klub Buzet, koji se i ovog puta pobrinuo natjecateljima i gledateljima utrku učiniti što atraktivnijom.

Start utrke je u naselju Most uz rijeku Mirnu, a itinerer dužine 50-ak kilometara prolazi Srneglom, Črncima, Podrečakom, Sv. Duhom, Grižom, Sv. Ivanom, Čiritežom, Kotlima, Pašutićima, Račicama, Rimjakom, Brnkalima, Sv. Donatom, Podrebrom te završava ponovno na Mostu. Specijalni brzinci održavaju se na posebno pripremljenim poligonima u Cunjskoj Vali i na Griži.

Enduro trasa kombinacija je šumskih puteljaka, potoka, stijena, prirodnih prepreka poput stabala, korijena, vode, ali i prepreka koje je postavio organizator. Gledateljima su posebno zanimljiva dva specijalna brzinca, Cunjska Vala i Griža.

Enduro utrka boduje se za Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Slovenije, Alpe Adria kup i Kup grada Buzeta. U petak je odrađen tehnički prijem i verifikacija vozača, a subota i nedjelja rezervirani su za utrke. Nedjeljna utrka započinje u 10 sati. (Napisala i snimila G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter