Svi elementi scenskog pokreta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Helena Vodopija, Barbara Vukomirovic, Sara Poljak, Saša Stepanovic, Jan Franjul, Danijela Jaklin, Martina Kolar, Irena Bilicic, Ela Jokic, Joelle Živolic, Andrea Loncaric, Annie Kovac i Manuela Krakar na Maloj sceni INK-a, u produkciji jednostavnog naziva "13", pokazali su što su naucili u radionici scenskog pokreta Dramskog studija INK-a.

Radionicu je vodila Andrea Gotovina, a završna produkcija u kojoj su se okušali polaznici crpi temu iz cuvenog serijala filmova Stevena Soderbergha, zapocetog s "Oceanovih jedanaest". Trinaest profesionalnih pljackaša se udružuje, a cilj im je opljackati kasino. Da bi to ucinili prvo moraju izmjeriti prostor, proci kroz mrežu lasera i otici iz kasina s novcem.

Jednostavna narativna potka podijeljena je u nekoliko segmenata, od predstavljanja likova do završnog izlaza sa scene. Cilj ove strukture bio je uvrstiti u završnu produkciju sve elemente scenskog pokreta naucene tijekom radionice - od grupnog hodanja preko mimoilaženja sve do kompleksnijih osvajanja prostora i pokreta.

Koreografiju potpisuje Andrea Gotovina, dok je suradnik u radu na prezentaciji bio Sandro Siljan. Uvodni i završni video u kojem se polaznici radionice predstavljaju publici potpisuje Ivan Zidar, dok je za kostimografiju bila zadužena Desanka Stjepanovic.

Glazba koja je korištena u prezentaciji crpljena je iz glazbene podloge filma "Oceanovih jedanaest", koju potpisuje David Holmes. Majstor scene je Goran Šaponja, majstor svjetla Dario Družeta, majstor tona Miodrag Flego, a inspicijent Manuel Kaucic.


Podijeli: Facebook Twiter