Svevremenski Bajaga osvojio pulska srca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ovo je strašno velik grad u kojem nema razloga da budeš sam u njemu...", skladba je s kojom su Bajaga i Instruktori otvorili subotnji koncertni spektakl u pulskom domu sportova Mate Parlov. Solidno popunjena dvorana nakon više od pet godina ponovno je skandirala omiljenom beogradskom pjevacu, tekstopiscu, kantautoru, jednom rijecju covjeku koji je zadužio jugoslavensku pop rock scenu.

Nakon nastupa simpaticnog pulskog ženskog satiricnog sastava Ge Do RE na scenu je u pratnji svojih vjernih Instruktora došao Momcilo Bajagic Bajaga te u dvosatnom nastupu nanizao svoje hitove s kojima je raspjevao dobro raspoloženu pulsku publiku. Koktel bržih pjesama poput "Vesele pesme", "Gore-dole", "Godine prolaze" u srazu s njegovim svevremenskim ljubavnim baladama kao što su "Tamara" ili "Kap po kap" samo su još jednom dokazale da njegova glazba nikada nece otici u zaborav.



Odlicna atmosfera i vrlo dobro raspoložena grupa doslovce su osvojili srca pulske publike. Vjecno raspoloženi Žika Milenkovic nasmijavao je publiku svojim upadicama. "Ako te netko ostavi, neka ode u p.m...", kazao je Žile prije nego je izveo "Život je nekad siv, nekad žut", dok je Bajaga, nerazdvojiv od svoje gitare, solirao i nadopunjavao se s ostatkom vrlo uigranih Instruktora.

Strastveno, kao da je vrijeme stalo, igrali su njegovi prsti u dionicama antologijske "Tišine" u kojoj parira solo gitaristickim izletima i dokazao da svoju instrumentalisticku stranu još iz doba Riblje corbe, na našu srecu, nikada nije zapustio. Suveren i upecatljiv glas svojstven samo njemu podsjetio nas je na osamdeste godine u pjemama poput "Sa druge strane jastuka" s kojom je doslovce "pomeo" tadašnje tržište.





Ocekivani bis uslijedio je nakon nešto više od sat i pol svirke na što je Momcilo uzvratio s "Otkad tebe volim" u klavijaturistickoj pratnji Saše Loknera. Na scenu se potom vracaju i Instruktori, koji zasluženo zaraduju još jedan bis. Slijedi nezaobilazni „Ruski voz" prilikom cije se izvedbe doslovce mogla rezati kolicina emocija u zraku.

"Hvala, Pula, draže nam je svirati kod vas nego u Kaliforniji!", kazao je Žile i pred kraj nastupa nagradio pulsku publiku i organizatora ovog uistinu srdacnog koncerta. Subotnji nastup Bajage i Instruktora još je jedan dokaz da pjesme beogradskog sastava žive vjecno i kako pacifizam u njihovom aranžmanu premošcuje sve mostove i politicke barijere. Utoliko je više Bajaga nakon kvartala stoljeca svojeg glazbenog djelovanja zaslužio biti neokrunjenim ambasadorom dobre volje.


Podijeli: Facebook Twiter