Sveučilište J. Dobrile: za rujan preostalo 436 slobodnih mjesta

Prijave za jesenski upisni rok već su počele (Neven LAZAREVIĆ)
Prijave za jesenski upisni rok već su počele (Neven LAZAREVIĆ)

Od 44 preddiplomska, odnosno diplomska studija, koji se izvode na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, u ljetnom su roku upisne kvote za redovite studente popunjene na studiju solo pjevanja na Muzičkoj akademiji, na jednopredmetnim studijima hrvatskog jezika i književnosti, povijesti na Filozofskom fakultetu, te na studiju predškolskog odgoja na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti. Na potonjem studiju još ima mjesta za izvanredne studente, a na preostala tri samo za studente strance.

Na FET-u preostalo 176 mjesta

- Na svim drugim studijima ima još slobodnih mjesta. Ukupno je slobodno 146 mjesta za redovite studente, 250 mjesta za izvanredne studente, osam mjesta za studente iznad 25 godina koji studiraju uz potporu Ministarstva, te 32 mjesta za studente strance. Sveukupno je to 436 slobodnih mjesta, a u ljetnom upisnom roku upisali smo 668 studenata, kaže prorektorica za nastavu i studente prof. dr. sc. Nevenka Tatković.

Za studiranje uz potporu Ministarstva na studiju za japanski jezik i kulturu na Filozofskom fakultetu ima 16 slobodnih mjesta; na talijanskom jeziku i književnosti je još osam mjesta, a na studiju kulture i turizma mogu primiti još 15 redovitih studenata. Šest, odnosno osam mjesta, slobodno je na dvopredmetnim studijima hrvatskog i latinskog, te talijanskog i latinskog jezika, a pokoje mjesto i na dvopredmetnim kombinacijama japanskog jezika, s talijanskim, latinskim i hrvatskim.

Nepopunjeni su i učiteljski studiji - preostalo je 21 mjesto na studiju s nastavom na hrvatskom jeziku, te 12 mjesta za nastavu na talijanskom jeziku. Na predškolskom odgoju na talijanskom jeziku mogu upisati još 13 studenata; na glazbenoj pedagogiji šest; na studiju znanosti o moru dva, a na informatici još osam redovitih i 27 izvanrednih studenata.

Na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" za rujanski upisni rok preostalo je 176 slobodnih mjesta na preddiplomskim studijima ekonomije te na pet smjerova poslovne ekonomije. Od toga, 23 mjesta su za redovne studente, a ostalo za izvanredne. Na sveučilišnom studiju ekonomije preostalo je 13 mjesta za redovni studij uz potporu Ministarstva i 18 mjesta za studiranje uz rad.

Redovne studente, njih deset, na jesen još mogu primiti samo na smjeru poslovne informatike, gdje ima mjesta i za 26 izvanrednih studenata. Za studiranje uz rad po 28 mjesta preostalo je na smjerovima financijski menadžment, te menadžment i poduzetništvo, 29 mjesta slobodno je na smjeru marketinško upravljanje, a 24 mjesta na studiju turizma.

Na jesen i novi stručni studiji

Na jesenskom upisnom roku Sveučilište se nada otvoriti upise i za nove preddiplomske stručne studije sestrinstva i proizvodnog strojarstva, te dislociranog studija predškolskog odgoja, s nastavom na talijanskom jeziku u Umagu, koji još uvijek čekaju dopusnice Ministarstva. Ti su studijski programi prošli sve faze verifikacije do suglasnosti Nacionalnog vijeća za znanost i visoko obrazovanje.

- Članove tog vijeća potvrđuje Sabor, tako da treba dočekati konstituiranje nove vlasti i novi saziv Sabora. Vijeće daje suglasnost za otvaranje novih studija, a na osnovu toga Ministarstvo izdaje dopusnicu, pojašnjava dr. Tatković.

Rujanski upisni rok

Prijave studijskih programa za rujanski upisni rok već su počele 22. srpnja i traju do 20. rujna, kad je najavljena objava konačnih rang-lista. Privremene liste bit će objavljene već 14. rujna. Upisi počinju 21. rujna, prema rasporedu koji će biti objavljen na mrežnim stranicama Sveučilišta Jurja Dobrile. (D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter